Stiller ikke til gjenvalg som leder i februar

Takker av som leder

Hans Kjetil Andreassen (46) gir seg som leder i NIL fotball.

ALTOPPSLUKENDE: Hans Kjetil Andreassen har lagt ned utallige timer i løpet av sine to år som leder i NIL Fotball. 

Sertifisert: NIL Fotball ble i helga sertifisert som kvalitetsklubb. Fra venstre: Tommy Bang-Larssen fra Trøndelag fotballkrets, Bente Rosset, Ove Bolkan, Trude Modell, Lars Petter Langås og Beate Asbøll fra styret i NIL Fotball. 

arkiv

NAMSOS: I november i 2013 tok han over som leder for fotballklubben - med et mål om å skape en klubb med fokus på miljø.

– Vi skal bli gode på ferdighetsutvikling, og vi skal bli stadig bedre på miljø. Det er noe av det første jeg ønsker vi skal jobbe med, sa Andreassen til NA på sin første dag i lederstolen.

Miljøskaper

To år senere kan den avtroppende fotballederen se tilbake på toårsperioden i visshet om at han lyktes.

For etter å ha startet opp fem konkrete miljøskapende tiltak, står NIL fotball tettere enn noen gang: Julelunsj, lag for psykisk utviklingshemmete, kveldsmat to ganger i uka, 40 uker i året, kick off før sesongstart og fotballskole for barn i vinterferien.

– Jeg har tatt med meg en setning styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug, sa under et foredrag i Kleppen i april 2014; «bygg omdømme og økonomi, så kommer resten av seg selv», sier Andreassen.

Han tok over en klubb som hadde en oppgave foran seg med tanke på omdømmet. Ofte var det med negativt fortegn når det ble snakket om NIL fotball.

Slik er det ikke lenger.

I tillegg til sportslig suksess i både aldersbestemt på både og på seniornivå, gir Andreassen fra seg ledervervet på årsmøte i klubben i februar med god samvittighet.

Utallige timer

For timene som har blitt lagt ned har overskredet en fulltidsjobb. Det har blitt sene kvelder i Kleppen - og den engasjerte namsosingen har også tatt med seg lederrollen heim.

– Med unntak av mellom midnatt og sju på morgenene, har jeg hatt med meg NIL Fotball i bevisstheten, sier Andreassen.

– Når du ser tilbake; hva er du mest stolt av?

– Summen av alt. Vi i NIL fotball har skapt veldig mye jeg er stolt av - og jeg takker av med god samvittighet, sier fotbal- lederen som har hatt et styre i ryggen som han sier har gjort ledervervet enklere.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe med et utrolig driftig styre som har stått på i ett sett. Det er helt utrolig, sier han.

– Hva er ditt beste råd til han/hun som overtar etter deg?

– Vær synlig. Vær i Kleppen. Vis deg, sier Andreassen som også er stolt over at NIL Fotball i helga ble sertifisert som kvalitetsklubb under Trøndersk fotballseminar i helga.