Inviterer til ei «Heimlaga jul»

– Jula er ei tid med sterke tradisjoner

Kulturpatruljen i Namsos vil la publikum føle på hva jula kan være for mange. Det være seg både glede og skuffelse.

«Heimlaga jul»: Gjengen i Kulturpatruljen ser fram til juleforestillinga i november. Fra venstre: Maren Frilund, Lars Andreas Sætran, Tove Marie Vindfjell, Jane Vindfjell, Georg William Hågensen, Mikael Smines, Mats Haugum, Tor Arve Borgan og Adrian Haugum Grande. Bak fra venstre: Tomas Nordhøy, Lars Ove Moe, Mats Sellesbakk, Daniel Fløan og Endre Åstrand. Hilde Wold, Bjørn Tore Barlien og Ronny Grannes var ikke til stede da bildet ble tatt.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: 26. november setter Kulturpatruljen opp forestillinga «Heimlaga Jul».

– Vi vil presentere et annerledes juleshow som lar oss føle litt på hva jula kan være for mange. Ungdommene vil framføre mange egenskrevne og sterke låter, og jeg tror det vil bli ei følelsesladet forestilling, forteller leder i Kulturpatruljen, Lars Ove Moe.

Med seg har Kulturpatruljen fått både Grannes, Adrian Jørgensen fra «The Voice» og Trond Gunnar Skillingstad.

– Adrian vil gjøre en egen låt i tillegg til å være med på en av Kulturpatruljens låter. Elever fra mellomtrinnet på Sørenget oppvekstsenter og klasse 6B fra Vestbyen skole vil også delta på flere tradisjonelle julelåter, forklarer Moe.

"Vi booket Kulturhuset først, så skrev vi låtene.

Ronny Grannes

Musiker


Lun atmosfære


Foruten de musikalske innslagene har medielinja til Kulturpatruljen laget en stop-motion animasjonsfilm.

– Her ønsker vi å presentere noe litt annerledes. Ungdommene vil vise hva jula kan være, både med gleder og skuffelser. Det vil likevel bli en fin atmosfære rundt konserten, mener Moe.

Med hele Kulturpatruljen og alle gjestene blir dette en stor produksjon.

– Vi har det aller meste på plass, sier Moe.

Kulturpatruljen vil gi en intim forestilling hvor de også kommer inn på at det er mulig å lage sine egne tradisjoner i jula.

– Vi har muligheten til å skape den jula vi selv vil, og alt dette tror jeg vi skal klare å formidle gjennom forestillinga, sier Moe.

– Det har vært utrolig givende å være med på dette prosjektet, forteller Ronny Grannes.

– Min rolle her har vært å bistå med tekster og melodier. De har jo laget låtene selv, mens jeg har kommet med tips, forteller han.

Han sier videre at de tro kulturpatruljeånd har hoppet i prosjektet med både armer og bein først.

– Vi gjorde det kort og greit slik at vi booket Kulturhuset først, så skrev vi låtene etterpå, ler Grannes.

– Det vil komme mange sterke og personlige tekster, så vi har snakket en del om hvor mye man skal utlevere av seg selv – og om det er nødvendig for å få fram budskapet, sier Grannes.

Det er blitt lagt ned mye arbeid i forberedelsene til denne forestillinga, og både Grannes og Moe lover en flott opplevelse til dem som tar turen innom Kulturhuset 26. november.

– Jeg håper så mange som mulig kommer, for dette kommer til å bli kjempebra, tror Grannes.

– Nå har vi kun finjusteringer igjen, og alle som en er kjempemotiverte for å gi absolutt alt, legger han til.