Kino fra morgen til kveld

Lørdag arrangeres den store kinodagen landet rundt. Også i Namdalen åpner kinosjefene dørene med både norgespremiere og førpremierer på flere av høstens filmer.

Stor dag: Den store kinodagen har foregått siden slutten av 80-tallet. Også i år inviterer kinosjef i Namsos, Ingeborg Flornes, til kinofest, 

Elser: Historien om en mann som nesten tok livet av Hitler. 

arkiv

NAMSOS: Kinosjef i Namsos, Ingeborg Flornes, betegner dagen som årets store høydepunkt. Det som startet som et stunt i Haugesund i 1987, ble et nasjonalt fenomen kun et par år etterpå.

– Dette er en dag vi synes er veldig artig å arrangere. Det er en dag hvor kinoen står i fokus for mange. Flere nye barn kommer for å få et møte med kinoen sammen med familien. Publikum i Namsos bruker å være veldig flinke til å se film denne dagen, sier Flornes.

Blant de mange godbitene vil det bli servert to førpremierer for de minste.

Julekongen

I animasjonsfilmen «Snoopy & Charlie Brown: Knøttefilmen» treffer vi Charlie Brown, Snoopy og resten av den sjarmerende Knøttene-gjengen i sin aller første kinofilm. Snoopy tar til vingene for å forfølge sin erkefiende «Den Røde Baron», mens hans beste venn, Charlie Brown, begynner sin egen episke reise.

– Dette er jo en film hvor det blir spennende å se om det er foreldre eller barn som kommer for å se, ler kinosjefen i Namsos.

Den andre førpremieren er «Julekongen – full rustning». Dette er en komedie basert på den suksessfulle julekalenderen «Julekongen», fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst. Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis.

Totalt 12 filmer skal vises i løpet av denne dagen, og det vil være noe for alle og enhver.

– Dette skal være et lavterskeltilbud, og det er lagt opp til at alle skal kunne få muligheten til å se kino, sier Flornes.


Norgespremierer


Videre kommer norgespremierene som perler på ei snor. Først ut er filmen «Elser – 13 minutter», som handler om en mann som nesten endret verden. I 1939 når Hitler fikk millioner av følgere var det en som sa nei. Georg Elser.

Deretter kommer den romantiske ungdomsfilmen «Jem and the holograms».

Det er også premiere på skrekkfilmen «Crimson Peak».

Foruten premierene vil det komme repriser av flere av årets mest populære filmer. Deriblant «Bølgen», «Jurrasic World» og «Fast & Furious 7» for å nevne noen.

I år som tidligere byr Flornes og resten av staben på kinoen i Namsos på andre overraskelser og filmquiz.

– Vi vil ikke gå helt i detalj på hva det er, smiler Flornes.

Både «Elser – 13 minutter», «Jem and the holograms» og «Crimson Peak» vil vises i neste uke også som en del av det vanlige kinoprogrammet. Det gjelder i tillegg «James Bond – Spectre» og «Hotel Transylvania 2».