Solidaritet på timeplanen

Forrige uke var det solidaritet som sto på timeplanen for både små og store ved Overhalla barne- og ungdomsskole (Obus).

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

solidaritetsuke Overhalla barne- og ungdomsskole 

arkiv

OVERHALLA: Årets solidaritetsuke bød på jobbing med temaet i alle klasser, samt felles skolejogg for 1.-10.klasse og to solidaritetskonserter. Målet med arbeidet var å vise solidaritet med andre gjennom å samle inn penger til et godt formål. Denne gangen gikk inntektene til Røde Kors sitt arbeid med flyktninger i Europa.


Engasjerte elever

Aulaen på nyskolen var fylt til randen to ganger av forventningsfulle foreldre, søsken, besteforeldre og andre bygdafolk da OBUS arrangerte solidaritetskonserter torsdag kveld.

På den første konserten var det elevene fra 1.-7 klasse som underholdt med felles-sang, dans, musikkinnslag, dikt, presentasjoner og akrobatikk. Enkelte av innslagene var produsert av elevene selv, i tillegg til at elevene framførte kjente og kjære sanger der fred på jord, solidaritet og venner var gjennomgående tema.

Senere på kvelden var det elevene fra 8.-10. klasse som bød på alt fra film og presentasjon av flyktninge-krisen i Syria til vakker solosang, flere rockeband og klassekor. Også ungdomsskole-elevene bød på dikt, der temaet var solidaritet og ord til ettertanke. Flere av musikkinnslagene ble fremført av elever på tvers av trinn, samt at hver klasse bidro med sine innslag. Også ungdom med MOT sto på scenen for å snakke varmt om mot i forbindelse med solidaritet.

Flott opptreden i skolens nye aula

Årets konserter bød på mange innslag, noe kulturkontakt på ungdomstrinnet Ina Moa er meget godt fornøyd med. – Dette skal vi være stolt av. Aldri før har så mange elever stått på scenen under skolens solidaritetskonserter. Og ekstra artig er det at vi har fått mange nye fjes til å bidra fra scenen denne gangen, fortsetter Moa, som ikke var alene om å synes det var rørende da noen av skolens nye elver fra Somalia og Polen var med og framførte sanger og tekster på sine morsmål.

Også rektor Kristian Mork kunne si seg meget fornøyd med årets solidaritetsuke.

– Dette er stort for elevene. De har øvd i lang tid, og gledet seg til å opptre i den nye aulaen «Horisonten». Vi var veldig spent på hvordan det ville bli å ha konsert i det nye lokalet, men det fungerte heldigvis fint, sier han. Gjennom å sette solidaritet på timeplanen, og å arrangere skolejogg og konserter ønsker vi på OBUS å vise vårt engasjement for internasjonalt hjelpearbeid, fortsetter Mork.

Og med den stadig økende flyktningestrømmen fra Syria var det naturlig at inntektene av arrangementene i år gikk til å støtte det arbeidet Røde Kors gjør i forbindelse med å hjelpe flyktningene. Sponsorpenger, billett-, lodd- og kakesalg bidro til at OBUS-elevene fikk inn 23.000 kroner under årets solidaritetsaksjon.