Tema vann hele uka

Torsdag inviterte elevene på Høknes barneskole i Namsos til åpen vanndag – og folk kom i strie strømmer.

VANN: Tove og Arnulf Bergum viste bilder og fortalte om brønnprosjektene som har kommet i stand gjennom gaver til stiftelsen Lene Maria for rent vann. FOTO: BJØRN TORE NESS 

VANNFARGER: Ingeborg i 7A viser fram kunstverkene elevene har laget med vannfarger og sugerør. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg synes det har vært ganske artig, fordi vi har fått holde på med mye forskjellig både inne og ute, sier Ingeborg som går i 7A på Høknes barneskole.

Hele uka har elevene jobbet med vann i nesten alle fag, og de mange besøkende kunne vandre i korridorene og se resultatene.

– En god del av det vi har holdt på med har vi satt opp som utstillinger, fotomontasjer og veggaviser, forteller Tove Flakk på Høknes barneskole.

Elevene har også vært ute i felten for å lære mer om vann.

Som en slags vannfinale ble det holdt en stor basar til inntekt for stiftelsen Lene Maria for rent vann. Tove og Arnulf Bergum var derfor invitert til vannuka for å vise bilder og fortelle om brønnprosjektene.

– Vi hadde et mål i 2013 om å klare å samle inn nok penger til å få bygget en brønn, og nå er brønn nummer ti snart ferdig, forteller Tove Bergum.

Som innledning til foredraget framførte elever ved skolen sangen «Barn fra forskjellige land som har mye å gi».

– Den passer veldig godt til det vi ønsker å formidle, slik at for oss ble dette en veldig fin opplevelse, sier de.

Og gjennom fotoforedraget fikk elevene se at barn kan hjelpe barn.

– For elevene er det viktig å få se at det de jobber med virkelig hjelper, sier Flakk.

– Jeg hadde aldri ventet at så mange skulle komme og høre på oss, og jeg blir like rørt hver gang over det store engasjementet barn og voksne viser for det vi holder på med, smilte Arnulf Bergum.