Røde Kors feiret 150 år i menneskehetens tjeneste

– En viktig støttespiller

I helga har Kolvereid Røde Kors feiret at det er 150 år siden sveitseren Henri Dunant stiftet organisasjonen.

SKRYT: I forbindelse med at Røde Kors i helga markerte sine 150 år, var det feiring på Kolvereid. Noe av det som skjedde var et miniseminar om Røde Kors sin rolle i samfunnet. Blant foreleserne var lensmann Erik Stovner som roste korpset for den innsatsen de gjør på frivillig basis. 

HEDER: Tre mangeårige medlemmer i Kolvereid Røde Kors fikk heder for innsatsen gjennom til sammen nesten 110 år. Fra venstre: Svein Strøm, Kari Strøm og Kjell Astor Strøm. 

arkiv

KOLVEREID: – Vi har invitert alle Røde Kors-lag i hele Nord-Trøndelag til å feire sammen med oss, sier Tom Christian Håpnes i Kolvereid Røde Kors.

Det startet med konserten med Marcus & Martinus fredag kveld, og fortsatte med et miniseminar utover lørdag før det hele ble avslutta med festmiddag lørdag kveld.

– Vi feier oss selv og alle de vi samarbeider med. Til festmiddagen inviterte vi både politiet og Nærøy brann- og redningstjeneste til å være i lag med oss, sier Håpnes.

Trygghetsskapende

I tilknytning til feiringen av jubileet, inviterte også Kolvereid Røde Kors til et miniseminar med et hjelpefaglig innhold.

En av foreleserne på seminaret var lensmann Erik Stovner. Han fokuserte mye på betydninga av Røde Kors som en aktiv støttespiller for politiet.

– Vi har mye samarbeid med Røde Kors. Søk, redning, branner og veldig mye annet. Dette er veldig trygghetsskapende i et lokalmiljø, og en veldig god støtte for oss, sa Stovner.

– Dere er til stede når vi trenger dere. Det gjelder både oss i politiet, men også folk ellers, sa han.

Den rosen hang innsatsleder Ståle Husby i Nærøy brann- og redningstjeneste seg på.

– Jeg er mange ganger overrasket over kvaliteten på den innsatsen en frivillig organisasjon som Røde Kors klarer å stille opp med. Enkelte ganger er dere på plass i et område minst like raskt som oss, sa han.

Selv om jubilanten nå er 150 år, ser det lagt fra ut som Røde Kors sin rolle i samfunnet er over.

– Så langt i år har Røde Kors i Nord-Trøndelag hatt omkring 150 utrykninger. Av disse så er det omkring 60 leteaksjoner. Det sliter på våre folk, og vi trenger sårt flere medlemmer, sier Tom Christian Håpnes.

Heder på middagen

Som en stor overraskelse under jubileumsmiddagen fikk tre aktive og viktige medlemmer i Kolvereid Røde Kors en ekstra heder.

Kjell Astor Strøm, mannen som fikser det meste, fikk heder for 40 år i korpset.

Kari Strøm startet året etter, og som således har 39 aktive år i Røde Kors med en lang rekke forskjellige verv.

Og ikke minst fikk Svein Strøm heder for 30 år som medlem og tillitsmann i korpset.