Vant for sin syke dirigent

– Vi har ikke landa ennå

Kor i Namsskogan gikk like så godt hen og vant hele Korint-cup i Stjørdal sist helg.

Jubelbrøl: Kor i Namsskogan ble det beste av hele 19 kor under Korint-cupen i Kimen i Stjørdal sist helg. Foto: Marianne Lien Wennersberg 

arkiv

NAMSSKOGAN: – Dette gikk over all forventning, sier leder i koret, Anne Brekkvassmo, etter at helgas prestasjon har satt seg.

Rekordmange kor hadde meldt seg på til årets Korint-cup, og best av alle ble koret fra Namsskogan etter at de vant i klassen «Klassisk/kirkelig» med låten «All My Trials» og kom høyt opp i klassen «Rytmisk».

– Ifølge dommerne var helheten slik at det var Kor i Namsskogan som vant, forteller Brekkvassmo.


Vurderte å trekke seg


For ei tid tilbake ble korets dirigent, Venche Bygseth Kvalvik syk, og de var inne på tanken om å trekke seg fra hele konkurransen. Ola Peder Tyldum kom inn som gjestedirigent, og etter litt betenkningstid fattet de beslutninga om at de skulle delta og gi absolutt alt for den syke dirigenten.

– At vi skulle vinne hele greia, er over all forventning. I fjor kom vi på andreplass, og kun 0,02 poeng skilte oss fra vinnerne. Etter å ha sett alle opptredenene fra de andre korene i år, tippet vi at vi kunne komme blant topp fem.

"Det gikk over all forventning"
Anne Brekkvassmo
Leder Kor i Namsskogan


Rekordstor påmelding


I alt 19 kor og totalt 550 korister kjempet om å bli det beste koret.

– Nivået blir bare bedre og bedre for hvert år, og alle korene som deltar har denne cupen som mål for sesongen. Det gjør det ekstra morsomt at vi tar med oss vandrepokalen heim. Vi har en gullsmed i koret som allerede har tatt med seg pokalen for å gravere oss inn, ler lederen for koret som i dag teller nesten 40 medlemmer.

I år er det 17 år siden koret så dagens lys.

– Vi har en utrolig dyktig dirigent i Venche, og hun skal ha æren for at så mange ønsker å komme for å synge sammen med oss, fortsetter Brekkvassmo.

Hun skryter uhemmet av samholdet i koret, og beskriver koret som en eneste stor f amilie.

– Det er mange som misunner oss det gode samholdet, sier Brekkvassmo.

Det blir ikke mye tid framover til å hvile på laurbærene, for oppdragsboka er full av oppdrag i tida fram mot jul.

– Vi går ei travel tid i møte, det kan vi ikke stikke under stol.

Namsos Sangforening vant for øvrig klassen «Folketoner/viser» med låta «Fyret» av Ola Bremnes.