Namdal Løpeklubb ønsker å være mer enn en klubb for langdistanseløpere

Vil bli bedre på korte løp

Med seier i St.Olavs-loppet, og flere pene plasseringer på norgesstatistikken, viser Namdal LK at de har grep om langdistanseløping. Nå skal de bli bedre også på kortere distanser.

FLERE STAFETTER: Namdal Løpeklubb jublet for seier i St. Olavsloppet i sommer. Klubben har mål om flere stafetter, og ønsker å utvide sitt løpstilbud, uten å gå de etablerte friidrettslagene i næringa. 

LØPER KORTERE: Maria Wågan og Heidi Hestmark er Namdal LKs trumfkort. De satser også på kortere distanser. 

arkiv

NAMSOS: – Vi blir sett på som en langdistanseklubb, men mange av våre utøvere ønsker å prestere også på kortere distanser, og det må vi ta hensyn til. Derfor ønsker vi å jobbe for å bli en klubb også for dem som løper kortere enn bare langt, sier Marit Brøndbo.


Ikke utfordrer

Kanskje ikke så rart. For klubbens to beste sportslige kort, Maria Wågan og Heidi Hestmark, har begge deltatt i Hoved-NM, og ønsker å løpe fort også på distanser som 1.500 og 3.000 meter. Distanser som regnes som «friidrett» og ikke lange løp.


"Vi skal ikke støvsuge Namsen FIF eller Overhalla IL etter utøvere.

Marit Brøndbo

Leder i Namdal LK


– Dette gir oss ei utfordring på den måten at vi ikke ønsker å være noen utfordrer eller konkurrent til de etablerte friidrettslagene i regionen, som Namsen FIF og Overhalla IL friidrett. Vi skal være et supplement til deres aktivitet, og vi skal absolutt ikke «støvsuge» deres klubber på jakt etter utøvere. Akkurat det er kjempeviktig, sier Brøndbo.

– Men likevel gi tilbud om kortere distanser?

– Ja, men det er bare naturlig. Da vi hadde klubbsamling for kort tid siden, var et av innspillene en høstkarusell, og da gjerne i samarbeid med for eksempel Namsen FIF. Vi ønsker å få inn kortere distanser på vårt løpsprogram. Et av tiltakene vi nok kommer til å sette i verk, er kortere distanser i vårkarusellen. Selv om de fleste av utøverne våre liker å løpe langt, har de ikke vondt av å løpe kortere også, smiler hun.

– Men vi blir aldri en klubb for 100 meter-løpere, legger hun til.

Klubben har dog fått spørsmål om de ikke kan starte treninger også for unge.

– På slike spørsmål svarer vi at Namsen FIF har et utmerket tilbud for unge som vil løpe.


Felles linje

På nevnte klubbsamling ble utøverne utfordret på ønskemål for vegen videre i Namdal LK.

– Det fine med dette var at det var klar enighet om hvilke mål vi skulle sikte mot å oppnå.

– Som er?

– To ting pekte seg ut; bedre på rekruttering og bedre på trening. De som vil mest ønsker å ha en fast trenerressurs som kan følge opp med program og veiledning.

– Hva med treninger i Trondheim?

– Vi har prøvd dette, men det er ikke alltid lett å få det til. Løperne der er opptatt på hver sin kant og med hver sitt, men vi skal fortsatt se på muligheten for å gi tilbud.


Flere stafetter

St.Olavsloppet har alltid vært hovedmålet for klubben; det blir det også til sommeren. I tillegg er Holmenkollstafetten, der damene er i eliteklassen, noe det satses mot. Men det blir flere stafetter enn bare de to.

– Stafetter er moro, ikke minst for de yngre. Derfor vil vi prøve å delta i flere.

Klubben har fått noen nye innmeldinger, og har per i dag ikke mistet noen.

– Det ser bra ut for neste sesong. Våre løpere er stabile, og vi liker at de føler tilhørighet. Jeg så på bildet av Ole-Marius Bach i NA lørdag der han i en ski-sak hadde på seg våre overtrekksklær. Det er et bevis på tilhørighet, og det setter vi pris på, smiler Marit Brøndbo.