Grannes kommer med nytt album

– Vi er utrolig fornøyd

– Dette er nok den beste plata vi har laget, sier Ronny Grannes selv om det nye albumet.

Gleder seg: Gutta i Grannes ser fram til å gi ut et flunkende nytt album. Pressefoto 

arkiv

NAMSOS: Til helga er Grannes ute med nytt materiale i form av et fullengders album. «Eksplosiv kjemi» er navnet på det de selv betegner som ei plate med stort spenn og et låtmateriale som alle kan glede seg over.

Dette blir gruppas tredje album siden 2006 da «Ingen vei tilbake» ble gitt ut.

Denne gangen har de fått med seg Skjalg Raaen som produsent.


 


Flere på laget

– Dette er ei plate med smell i. Det er mye gitar og Skjalg har utfordret oss på en del, og spesielt på det med råskap, forteller Ronny Grannes.

Det er også med andre tekstforfattere på tredjeplata enn det har vært tidligere.

– Du har Steinar Gismerøy Olafsen, Trond Gunnar Skillingstad og Ronny selv. Det gir ei utrolig fin blanding, mener trommis Eirik Engan.


Historisk

I løpet av årene har bandet rukket å bytte navn til 7800, og byttet tilbake til Grannes igjen, etter byttinga tilbake opplevde de at interessen for bandet økte betraktelig.

– Det virket som om folk gikk og ventet på at vi skulle komme opp igjen. De fleste fikk ikke med seg av vi var de samme under navnet 7800, sier Engan.

Med «Eksplosiv kjemi» vil bandet gi folk en god dose rock.

– Grannes er den artisten hos oss som det spilles desidert mest av. Det er et band til alle bruksområder. Både til vorspiel, selve festen og til nachspielet, sier Jan Aage Hals hos Skrythals Records.

Grannes har travle dager for tia. Førstkommende torsdag går de inn i historiebøkene som det aller første norske bandet som spiller hos Hard Rock Café i Praha.

– Det synes vi er ganske morsomt, smiler Grannes.


Gode tilbakemeldinger

Nylig ga de ut en smakebit av albumet i form av singelen «Full storm», og ifølge dem selv fikk de en bekreftelse på at låtene fortsatt fenger.

– Vi har fått veldig mye positive tilbakemeldinger, og vi gleder oss veldig til å slippe plata ut til folket, smiler Grannes.

– Hva gjør at dere tør gi ut et fysisk album i disse tider hvor det fysiske formatet ikke er så populært?

– Vi har så stor tro på musikken at vi mener det lar seg gjøre. Såpass ærlige må vi være, svarer Grannes.

Ti nye låter pluss to nyinnspillinger av «Himmel'n te dæ» og «Ingen vei tebake» finner du i albumet som kommer 13. november.

– Det er alt fra rolige ballader til prog-rock inspirerte låter. Det er bestandig stas å gi ut plate, og dette er en 2015- versjon av Grannes som vi er stolte over. Personlig må jeg bare si at jeg aldri har gledet meg så mye til å gi ut ei plate som jeg gjør nå, sier Grannes.

– Det er allerede forhåndssolgt 1.000 eksemplarer, legger Engan til.