Nysæter på treningssamling med verdenstopper i Cuba

Trent av OL-mester

I to uker har Simen Nysæter (25) fra Namsos trent sammen med noen av verdens beste boksere i Cuba.

GODE RÅD: I Cuba fikk Simen Nysæter trene med tidligere olympisk mester, Maikro Romero, som tok OL-gull for Colombia i 1996. FOTO: Raino Brandmo 

arkiv

CIENFUEGOS: – For meg handler det å utvikle meg mest mulig på kortest mulig tid. Da reiser jeg dit hvor jeg får størst utbytte - og denne gangen var det Cuba, sier Nysæter like etter at han har kommet heim til Norge etter de to uker lange oppholdet i Cienfuegos, en havneby på sørkysten av Cuba.


Omfavner boksestilen

Der har han fått terpet teknikk, sparret med noen av verdens beste boksere - og fått råd fra en tidligere olympisk mester i boksing, Maikro Romero, som tok OL-gull for Colombia under Atlanta-OL i 1996.

– Jeg er veldig glad i boksestilen til cubanerne. De er veldig gode, har fått til veldig mye bra - og i tillegg handler det for meg om å komme meg ut av komfortsonen. Reise til et sted hvor jeg er litt alene - og jeg vet jeg får et enormt godt utbytte, sier Nysæter.

Bokseren fra Namsos som har hatt en rivende utvikling bare det siste året, fikk delta på juniorlandslagssamling sammen med det cubanske landslaget - og seniorlandslaget til Colombia.


" Du får selvtillit, bedre teknikk - og du føler at du tar steg hver gang du bokser.

Simen Nysæter


Der sparret han blant annet med Deivi Julio Blanco, som representerte Colombia under sommer-OL i 2008.


Positivt overrasket

Og der overrasket Nysæter seg selv.

– Jeg holdt ham bra. Det var en veldig bra sparringpartner - men jeg må si jeg ble litt tatt på senga over hvordan jeg holdt nivået hans, sier Nysæter.

– Hvor stort utbytte fikk du av Cuba-oppholdet?

– Stort. Veldig stort. Du får selvtillit, bedre teknikk - og du føler at du tar steg hver gang du bokser, sier Nysæter som nå begynner forberedelsene til et stort internasjonalt stevne i finske Tammerfors - hvor flere av de største nasjonene i boksesirkuset kommer, som Russland og USA.

– Nå er tida kommet for å prøve å ta et steg til, sier Nysæter som ser fram mot sesongens største mål, å klare å kvalifisere seg til Rio-OL i 2016.

– Min sjanse kommer i Istanbul, i april. Der håper jeg å gjøre en god figur, og hevde meg skikkelig. Klarer jeg det, er det muligheter for Rio-OL. Det er målet. Det er det jeg jobber mot - og skal klare, sier Nysæter.