– Bryr meg ikke om alt det negative som blir skrevet

Marit Fiskum (54) har måttet tåle mangt et ukvemsord etter sin tid på Farmen-gården. Selv feier hun det ifra seg med en god latter.

ANGRER IKKEe: Marit Fiskum (54) angrer ikke på at hun deltok på Farmen.  

GODE VENNINNER: Fiskum og Silje Dahl ble gode venninner.  

BLE FOR TØFT: Fiskum tapte tvekampen i melkespannholding mot Silje Dahl.  

LIK,JA: Likheten mellom Fiskum og Edel Hammersmark fra "Dritseint med Edel" er slående. 

arkiv

NAMSOS: Etter sju uker på gården måtte Fiskum gi tapt i tvekamp mot bestevenninna på gården, Silje Dahl. I ukene før namsosingen røyk ut, florerte det av negative kommentarer på sosiale medier, men Fiskum henger så absolutt ikke med hodet av den grunn.


Nesten på gråten

– Jeg bryr meg overhodet ikke om kommentarene. De nettrollene som sitter der ute og lirer ut av seg det de gjør, er meget spesielle personer. Jeg orker ikke å lese noen av kommentarene, og så lenge ungene mine også bare ler av det, ser jeg ikke noen grunn til å bruke krefter på det, smiler Farmen-deltakeren.Det tikket stadig inn meldinger i innboksen på Facebook hvor hun ble kalt «ei bitch» og folk fortalte at de skulle komme og ta henne.

– Jeg tenker som så: De skal bare komme, da skal jeg vise dem hvor skapet skal stå, sier Fiskum før hun setter i en høy latter.

Ukene etter at hun måtte dra heim fra innspillinga er tilbakelagt, og hun er nå på arbeid igjen. Men tida på gården har satt sine spor.

– De fortalte oss at vi helst ikke burde starte å jobbe rett etter at vi kom heim, noe jeg hørte på. Etter 14 dager startet jeg på jobb, men jeg burde kanskje ha ventet ei uke til. Det var veldig godt å komme heim, men den første tida gikk jeg med en følelse av å være lei meg og nesten på gråten hele tida. Jeg skjønte ikke hvorfor. Flere av oss deltakere har fortsatt daglig kontakt, og det er flere som hadde det på akkurat samme måte. Det er visst en helt normal reaksjon, sier hun.

– Du er jo helt isolert på gården – uten noen kontakt med verden på utsida. Du er lever tett på folk 24 timer i døgnet uten å ha tid for deg selv. Hvis jeg satt på do, var det noen som ventet på tur utenfor, så du var ikke alene der heller. Nå var det ikke slik at du satt veldig lenge på do, ettersom det var rimelig god lukt innpå der, ler Fiskum.


"Det har blitt en del selfies etter hvert.

Marit Fiskum

Farmen-deltaker


– Hva var det vanskeligste med å være med på Farmen?

– Det var nok det ikke vite hvordan det gikk med familie og venner på utsida. Det var jo slik at vi ville få beskjed hvis det var noe alvorlig som skjedde, men det var ikke noe vi traktet etter.


Var der for å lage tv

– Mot slutten nå ble det skrevet en del negativt i media, hva tenker du om det?

– Folk er ikke klar over at det som kommer fram på tv og i media, ikke er alt som foregår. Jeg og Silje hadde med oss kamera overalt, uansett hva vi snakket om. Vi var der for å lage et tv-program. Det var det ikke alle som hadde fått med seg. Det var mye som ble sagt og gjort som ikke kom med, sier Fiskum.Hun forklarer videre om skjulte allianser og hemmelighetskremmeri og en tilværelse hvor hun følte at hun ikke kunne stole på noen.

– Det var et spill hele vegen, og det ble veldig slitsomt etter hvert.

– Angrer du på at du meldte deg på?

– Nei, overhodet ikke. Jeg sitter igjen med veldig nære venner etter Farmen.


"Jeg var ikke forberedt på den responsen. At folk skulle stoppe meg på gata kom uventet.

Marit Fiskum

Farmern-deltaker


Selv om det ble en del negative oppslag og kommentarer på sosiale medier, drar Fiskum fram den ene positive opplevelsen etter den andre.

I tida etter Farmen har den blide namsosingen blitt stoppet på gata, fått frierbrev og trening i å skrive autografer.

– Det har blitt en del selfies etter hvert. Spesielt da jeg var i Oslo i forrige uke. Da ble jeg gjenkjent på gata og spurt om å skrive autografer. I Namsos er det folk som kjenner meg igjen, men det har ikke blitt så mye autografer, heldigvis. Det blir fort at folk snakker med meg på gata, og en tur innom dagligvarebutikken, kan fort ta litt tid, ler hun.Fiskum har også fått høre at hun har en del likhetstrekk med en annen kjent dame, programlederen i humorprogrammet «Dritseint med Edel».

Denne uka var Fiskum til og med gjest i programmet.

– Du ser jo likheten, ler Fiskum nok en gang.


Travel tid

Sist uke var ei travel uke for trebarnsmora. Etter at det ble kjent at hun røk ut av programmet ble hun intervjuet av både VGTV, Dagbladet, VG, Nettavisen, God Morgen Norge og Se og Hør.

– Jeg var ikke helt forberedt på den responsen. At folk skulle stoppe meg på gata kom uventet, sier hun.

– Hva tenkte du da du tapte tvekampen mot Silje?

– Akkurat da var jeg veldig sliten og ganske lei alt spillet på gården. Så der og da kjentes det faktisk litt godt, sier Fiskum.

– Hvordan var det å se seg selv på tv? Var det ganger du måtte fram med puta?

– Tja. Da jeg kranglet med Habiba Stray kjente jeg litt på det, medgir Fiskum.