Namdalinger representerer Nord-Trøndelag i svensk UKM

– Blir veldig spennende

– Vi blir nesten litt internasjonale etter denne konserten, ler Sarah Ørjasæther Forås i bandet «No N@me».

Gleder seg: Gjengen i «No N@me» ser fram til konserten i Sverige neste helg. Foto: Tina Krogstad 

Maren Emilie Kløven Lein og Hedda Johnsrud 

arkiv

NAMSOS: Lørdag 21. november går Sarah sammen de fem andre medlemmene av bandet «No N@me» på scenen for å løfte taket under «Spotlight», den svenske varianten av UKM. De ble plukket ut til å delta på bakgrunn av sin deltakelse på fylkesmønstringa i 2015 hvor «Spotlight» hadde en delegasjon med ungdommer i salen.


Klare som et egg


– Vi tror det kommer til å bli både veldig spennende og veldig morsomt. Dette er en veldig fin mulighet til å få vist seg litt fram. Egentlig hadde vi tenkt å legge bandet litt på is helt til vi fikk beskjeden om at vi var plukket ut. Etter det har vi øvd veldig mye for å bli klare til konserten, forteller Sarah.

Bandet fra Jøa ble startet i oktober 2013, og har siden den gang deltatt på UKM to ganger og hatt et par små spillejobber. Foruten Sarah består bandet av Aadne Hansen, Jonas Leithe, Ruth Emilie Nygård, Sigve Haugan og Sofie M. Preiss.

– Hvordan kom dere sammen som band?

– Vi gikk alle på samme skole, og jeg hadde lenge hatt lyst til å synge i et band. Derfor samlet jeg sammen de jeg syntes var flinke på instrumentene de spilte og som jeg samtidig tenkte ville fungere godt sammen, forteller Sarah.

– Er dere klare til neste helg nå?

– Ja, det er vi. Nå skal vi få øvd en eller to ganger til før konserten, så er vi 100 prosent klare, forsikrer Sarah.


Trio fra Flatanger


De tre andre ungdommene som også skal reise til naboen i øst er Maren Emilie Kløven Lein, Hedda Johnsrud og Didrik Lein fra Flatanger.

– Vi ble litt paffe da vi fikk beskjeden og lurte litt på hva dette var for noe. Selvfølgelig ble vi veldig glade også. Da vi hørte at det faktisk var ungdommer fra Sverige som hadde valgt oss ut, ble vi ekstra glade. Ungdom går etter hva de liker og ikke bare etter om vi synger reint eller om gitaren er stemt rett, sier Emilie.

Hun og Hedda har sunget sammen i et par år, mens Didrik er et nytt tilskudd på trommer. Trioen har øvd flittig den siste tida og er klare for å sette seg inn i et ekstra gir før konserten.

– Nå skal vi øve mye framover. Hedda bor i Namsos i ukedagene, så da får vi ikke øvd så mye, men i helga skal vi virkelig stå på, ler Emilie.

De ni ungdommene vil under «Spotlight» velge ut deltakere som skal komme på fylkes- mønstringa i 2016 som går av stabelen i Kimen kulturhus. Opptredenen i Sverige vil markere avsparket til UKM 2016 og påmeldinga til UKM lokalt åpner 1. desember på ukm.no.