Aksjon for rent vann

Nå får du russen på døra om du vil eller ei. De skal nemlig samle inn penger til Lene Maria for Rent Vann.

RENT VANN: Familien Bergum reiste til Samburuland i Nord-Kenya for å åpne vannprosjektet Lene Maria for Rent Vann i 2013. 

arkiv

NAMSOS: Lene Maria for Rent Vann er en veldedig organisasjon som har til hensikt å hjelpe mennesker med rent vann, bedre helse og muligheter for utdanning i landsbyer i Afrika.

Siden 2012 har penger – som har gått til formålet – vært med på å bygge og rehabilitere ni vannbrønner. Seks i Liberia og tre i Kenya.

Aksjonssjef for Namsos- russen, Ida Emilie Lauvsnes, håper folk er gavmilde når de får besøk av russen onsdag.

– Vi håper at alle holder seg heime til vi har vært på døra, og hvis de ikke er heime, er det mulig å betale inn penger til kontonummeret til organisasjonen, forteller hun.

I 2016 skal Lene Maria for Rent Vann åpne et nytt vannprosjekt i Kenya som vil koste rundt 450.000 kroner.

– Lene Maria for Rent Vann er et utrolig viktig prosjekt, og siden målet er å hjelpe mennesker med rent vann – noe som vi i Norge tar for gitt – er det ikke annet å gjøre enn å samle russekullet og samle inn penger, sier Lauvsnes.

Til nå har organisasjonen hjulpet rundt 8.000 mennesker med varig rent vann i Liberia, Kenya og Uganda gjennom Voss Foundation og Milgis Trust. Målet er å hjelpe like mange som det bor i Namsos.

– Folk bør vise at de bryr seg. Vi har det altfor godt her i Norge, og en femtilapp til et vannprosjekt i Afrika, er ingenting. Alle burde ta seg råd til det, oppfordrer aksjonssjefen.

Namsos-russen har de siste åra samlet inn penger til Lene Maria for Rent Vann, og Lauvsnes forteller at hele russekullet står bak aksjonen og støtter prosjektet fullt ut.

– Alle i russekullet som har mulighet tar seg tid til å gå. I tillegg synes alle at inntektene fra aksjonen går til en god sak, og de er ekstremt engasjerte, smiler Lauvsnes.

– Men vi trenger din støtte, så onsdag er det bare å finne fram alt fra små til store penger til vi kommer på døra. Alt av bidrag hjelper, forteller Lauvsnes.