Fra fritidssyssel til utstilling i Kulturhuset

For to år siden kom Mustafa Rezai (17) til Norge. Da begynte han å tegne. Nå stiller han ut sine verker i Kulturhuset Namsos.

STILLER UT: Mustafa Rezai har tegnet i kun to år. Mandag åpnet han sin egen utstilling i Kulturhuset Namsos. 

arkiv

NAMSOS: Han er født i Afghanistan, men flyttet til Iran som fireåring. Nå bor 17 år gamle Mustafa Rezai på Skage, og har funnet seg en hobby han virkelig trives med.

– Det er snart to år siden jeg kom til Norge, og det var først da jeg begynte å tegne med blyant, sier Rezai.

Mandag var han i Kulturhuset Namsos der han har fått sine tegninger på veggen. Noe han aldri hadde trodd.

– Jeg begynte å tegne fordi noen andre tegnet. Det er stort sett blyant, kullstifter og vannfarger jeg bruker, forteller 17-åringen.

De 20 tegningene som henger på veggen i Kultur- huset er stort sett portretter. Og for en rimelig ung og fersk kunstner, var det derfor en fornøyd tegner som kunne vise fram sine verker.

– Det er jo bare to år siden jeg begynte å tegne, og før den tid hadde jeg kun tegnet som barn. Da jeg kom til Norge hadde jeg veldig lite å gjøre, og masse fritid. Derfor bestemte jeg meg for å begynne å tegne, opplyser Rezai.

– Jeg synes det er stort å få stille ut bildene mine, og at folk kan se dem på veggen her i Kulturhuset, legger Rezai til.

Roger Grande på Kulturhuset Namsos skryter av den unge tegneren.

– Det var Kristin Kjølstad som ringte meg og fortalte om Mustafa. Hun mente tegningene var så bra, og lurte på om vi hadde en ledig vegg. Og det hadde vi, forteller Grande.

– Veggen tegningene henger på brukes ofte til skoler og amatørkunstnere, og det er stor stas å ha bildene hengende her i Kulturhuset, legger han til.

Grande forteller at det ofte er mange folk innom Kulturhuset nå i førjulstida, og tror mange vil få med seg tegningene til 17-åringen fra Afghanistan.

– Tegningene er jo også til salgs, så det er bare å komme innom å ta en titt, sier han.