Samler alle gitaristene på en scene

Mye skal klaffe når 70 gitarister spiller på strengene samtidig. Det skjer når Namsos kulturskole holder gitarkonsert onsdag.

KONSERT: Det blir mange strenger å spille på under gitarkonserten i Kulturhuset Namsos onsdag kveld. 

arkiv

NAMSOS: I 2006 var det hele 160 elever som hadde gitar som hovedinstrument på Kulturskolen. Det var også det året de arrangerte gitarkonsert for første gang – eller 6 tonn gitarister – som det het den gang.

– Dette har jo vært en tradisjon gjennom mange år, og konserten onsdag blir kanskje den femte i rekka, forteller gitarlærer Bengt Åge Nordbakk.

Han lover en variert konsert med alt fra barnesanger til kjente rockelåter. I tillegg blir det en konsert der både alle spiller samtidig på noen sanger, men også individuelle framførelser fra scenekanten i Kulturhuset Namsos.

– Vi har blant andre en gutt som har reindyrka den klassiske stilen, så han skal spille ei låt. Ellers har vi et variert repertoar der det kanskje dukker opp en overraskelse, forteller Nordbakk.

– Gitarelevene har øvd i fem uker, og har jobbet målrettet mot denne konserten. Jeg er veldig fornøyd med alle, og gleder meg til konsert, forteller Bent Åge Nordbakk.