– Fortjener en applaus

Rørvik juniorkorps skapte julestemning da de inviterte til adventskonsert på lørdag.

Rørvik juniorkorps: Det voksende juniorkorpset på Rørvik lagde god stemning under adventskonserten på Rørvik skole på lørdag. 

SOLO: Ellen Olsen, Trine Ofstad og Astrid Nora Strand på fløyte. 

DRILLPIKER: Foran fra venstre: Liv Johanne Westvik, Kristin Valø, Emma Torstad, Emilie Høyforslett. Bakerst: Sigrid Solsem, Edvarda Bakke Fjær, Sandra Hartviksen, Ragnhild Solsem og Amalie Olsen. 

arkiv

RØRVIK: – Jeg ønsker alle hjertelig velkommen på konsert. Vi er veldig glad for å kunne fortelle at vi har et korps som er aktivt igjen, sier Mona Irene Solsem, fungerende leder i Rørvik juniorkorps.

I helga hadde korpset øvingshelg sammen med dirigent Arnt Sigurd Kjøglum, og på lørdag avsluttet de helga med adventskonsert sammen med drilltroppen.

– Fortjener applaus

Juniorkorpset, som hadde fått med seg noen medlemmer fra veterankorpset og Rørvik musikkforening, ble applaudert inn av dem som hadde tatt turen på konsert. I tillegg til å spille kjente julesanger, framførte de forskjellige instrumentgruppene egne soloer.

– For fem år siden hadde vi kun fem spillere, og se på dem nå. Det er omtrent 40 medlemmer i korpset og drilltroppen til sammen. Det fortjener en applaus, sier Solsem og peker bort på korpset som akkurat hadde skapt julestemning med sanger som «Nå tennes tusen julelys» og «Deilig er jorden».

De yngste i korpset hadde kun vært med i ett par måneder før de deltok på sin første konsert på lørdag.

Tar på seg oppdrag

Solsem påpeker at det er mange som hjelper til med å få korpset opp og gå igjen.

– Vi får mye hjelp, og det betyr utrolig mye at dere voksne spillere kommer for å støtte opp.

– Korpset har ingen reservebenk, det er åpent for alle. Og vi har et stort aldersspenn, noe som gir et ekstra godt miljø.

Dirigent Arnt Sigurd Kjøglum sier at juniorkorpset gjerne tar imot forespørsler om å opptre.

– Vi har øvd inn mange julesanger, og vi vil gjerne vise dem fram, sier han.

– Vi rykker ut på kort varsel.