Knallharde treffere ga Nysæter finaleplass

Supertungvekteren Simen Nysæter (+91 kg) ble den tredje norske bokseren som slo seg fram til finale i den store og prestisjetung Tammerfors-turneringen.

TIL FINALE: Simen Nysæter. 

arkiv

TAMMERFORS: Lørdag kveld slo Trym-bokseren som bor i Namsos, sin estiske semifinalemotstander Andrei Bokan 2-1 på poeng. Han var nær ved å knocke esteren både i den første og den siste runden.

– Seieren var mye klarere enn 2-1 i dommerstemmer kan tyde på. Nysæter hadde full kontroll hele kampen gjennom. I den første runden måtte esteren til og med ta en telling, fortalte sportssjef Erik Bredler til NTB.

Det betyr at Norge som deltok med sju boksere i Finland, har tre mann i finalene søndag.

– Dette viser at vi henger godt med. Vi må også tenke på at vi er ganske nær en OL-turneringen. Det er bare åtte måneder til Rio, noe som betyr at alle som har ambisjoner er i god form, fortsatte Bredler.

Gran-bokseren Bernard Angelo Torres i 60 kiloklassen er den av nordmennene som skal først ut i søndagens finaler. Han møter Arthur Bril fra Tyskland. Deretter er det lett tungvekteren Vegar Tregren (81 kg) som skal ut mot Ejnar Karlson fra Estland, mens Nysæther skal opp mot den sterke tyskeren Erich Pfeiffer i supertungvekt.

– Det er nok Tregren og Torres som har de største gullsjansene var våre gutter. Nysæther møter en bokser som holder verdensklasse, så han får det nok tyngre, sa Bredler til NTB lørdag kveld.

Finalene i Tammerfors skal bokses på ettermiddagen søndag.