Tapte på poeng mot en av verdens beste boksere

Imponerte landslagssjefen

Det ble finaletap. Men Simen Nysæter hevdet seg mot en av verdens aller beste boksere.

TO VM-MEDALJER: Simen Nysæter (til venstre) tapte finalen i den prestisjetunge Tammerfors-turneringa, mot den meritterte og erfarene tyske bokseren Erik Pfeifer (i midten), som har to VM-medaljer i merittlista. 

arkiv

TAMMERFORS: Supertungvekteren Nysæter (+91 kg) tok seg helt til finalen i den store og prestisjetung Tammerfors- turneringa.

Der møtte han tyske Erik Pfeifer, som er rangert som den 14. beste bokseren i verden.

Nysæter tapte 0-3 på poeng, men likevel er det lyspunkter å ta med seg videre fra finalen, mener namsosingen.

I verdenstoppen

– Jeg bokser jevnt med han. Han er en av de beste i hele verden. Han har to VM- medaljer og nesten 150 kamper. Jeg har 23 kamper. Dette viser at jeg kan konkurrere på alle nivåer, sier Nysæter.

I de to første rundene av finalen hadde tyskeren et knepent overtak.

– I den siste runden blir det litt den samme greia, han får styre kampen litt mer enn i de to første rundene, sier Nysæter om motstanderen som allerede er kvalifisert til OL i Rio - Nysæters store mål.

Og en plass i bokseringen like ved Copacabana ser lysere og lysere ut, ifølge ham selv.

– Jeg er aldri fornøyd med tap, men jeg viser at jeg kan hevde meg mot de beste. Det gir motivasjon, sier Nysæter.

Den norske landslagssjefen Erik Bredler lot seg også imponere av prestasjonen til namsosingen i ringen.

– Jeg er veldig imponert, faktisk. Han bokser mot en veldig vanskelig motstander. Den absolutt beste han har møtt hittil i karrieren, sier Bredler til NA.

Få kvalikplasser

Landslagssjefen har ennå ikke bestemt seg for hvilke boksere som skal til Istanbul, som er en kvalik-turnering til OL, men indikerer at Nysæter ligger godt an.

– Det som er så positivt med Simen er at han har en del å gå på når det gjelder rutine og fysikk. Jeg har ennå ikke tatt ut hvem som skal representere Norge i Istanbul, det skal jeg bruke litt tid på, sier Bredler.

– Hva tenker du om Nysæter og OL?

– Dersom han bygger opp enda mer kondisjon, og litt mer styrke, er jeg positiv. Han har en spennende stil som det finnes fortsatt mye å bygge videre på, sier landslagssjefen.

– Jeg kommer uansett til å trene som om jeg blir tatt ut til Istanbul. Jeg skal til Istanbul, sier Nysæter.