Konsert med Sølvi Vik Brækkan og Namdal Symfoniorkester

Klassiske perler på løpende bånd

Sølvi Vik Brækkan og Namdal Symfoniorkester imponerte fra start til slutt for en fullsatt sal på Norveg på søndag.

Imponerte: Solisten Sølvi Vik Brækkan fikk stor applaus fra salen på søndag da hun hadde klassisk konsert sammen med Namdal Symfoniorkester og korene Njård og Mixdur. 

Stå­en­de ap­plaus: Et­ter av­slut­nings­num­me­ret ble spilt for and­re gang, var det stor ap­plaus fra den full­sat­te sa­len i Nor­veg. 

arkiv

RØRVIK: Hvis det i det hele tatt var noen som på forhånd trodde at klassisk konsert kom til å bli kjedelig, ble nok den tanken avkreftet av dem som gikk fra konsert på Norveg i helga.

Sølvi Vik Brækkan har flere ganger vært solist for Namdal Symfoniorkester, og søndag kunne hun igjen vise seg fram med et rutinert og dyktig orkester i ryggen.

Jon Martin Hellesø var konferansier for kvelden, og ønsket en fullsatt sal velkommen til konsert.

– Sølvi har samlet flere musikalske krefter fra Namdalen, og nå skal dere få oppleve flott sang og musikk fra kjente musikaler og filmer, sa han.

Variert repertoar

Og det skulle straks vise seg at konserten ble en musikalsk reise gjennom kjente verk.

Anders Skaugen, dirigent i Namdal Symfoniorkester, åpnet showet med Georges Bizets «Les Toreadors» som er et nummer fra musikalen «Carmen». Før Brækkan kom på scenen hadde dirigenten framført et par rosende ord å si om den erfarne sangeren.

– Dere har en fantastisk kunstner her på Rørvik, sa han, og applausen var stor blant publikum.

Videre tok de fatt på «Habanera», også den et nummer fra den kjente musikalen fra 1943.

– Vi ble helt satt ut, det er så herlig, kommenterte konferansier Hellesø, som for hvert nummer fortalte humoristisk om historiene bak de ulike sangene og musikalene.

– Gleder oss alle

Korene Mixdur og Njård hadde slått seg sammen for anledninga for å gi publikum en enda større musikalsk opplevelse, og mens de fant plassen sin på scenen, fortalte Hellesø, som også sang med på et av numrene, litt om den musikalske bakgrunnen til Brækkan.

– Sølvi viste tidlig musikktalent, og har åtte års utdanning innenfor musikk, sa han.

– Det endte opp med at hun gleder oss alle sånn som hun gjør i dag.

Videre framførte orkesteret, koret og Brækkan sanger fra musikalen «Les Misérables», før Anne Bråtteng tok plass ved pianoet og akkompagnerte Brækkan i «Gabriellas song» fra filmen «Så som i himmelen».

Etter en kort pause ble det et aldri så lite historisk tilbakeblikk fra den tida det var et eget strykeorkester i Ytre Namdal. Ivar Fridtjof Saugestad fra Nærøy introduserte et nummer av Reidar Prestvik som ble godt mottatt av publikum.


Takket bidragsyterne

Namdal Symfoniorkester har musikere fra Namsskogan, Grong, Namdalseid, Namsos, Nærøy, Overhalla og Vikna, og består av omtrent 35 medlemmer. Neste år feirer orkesteret 70-årsjubileum.

– Våren 1986 syklet folk rundt i Namdalen for å samle inn musikere til å spille i orkesteret. Neste år er vi 70 år, og vi skal ha jubileumskonsert helga etter 17. mai, sier dirigenten.

Da flere kjente sanger fra blant andre Rossini, Gershwin, og Puccino var framført, takket Brækkan både publikum og de på scenen for at de hadde stilt opp.

– Jeg vil takke orkesteret for at dere sa ja til å komme. Det har vært så artig å jobbe sammen med dere. Jeg vil også takke korene som var så positive til å være med da de ble spurt, sier hun.

– Jeg hadde heller ikke fått til det her uten sponsorene mine, så de får en stor takk.

Anne Bråtteng og Walter Olsen Ryum, på lyd og lys, ble også satt pris på før applausen fylte salen og avslutnings- nummeret ble spilt for andre gang. At konserten ble avsluttet med stående applaus, var ikke videre overraskende.