Tyvene rensket boden for ski

Da hytteeierne skulle se til fritidsboligen, fikk de sjokk: Boden var endevendt av tyver – og 20 skipar, tre snøbrett og tre kjelker var stjålet.

BARE ETT PAR IGJEN: Hedda Tyldum med et 25 år gammelt par ski som er det eneste som står igjen etter det grove tyveriet på fritidsboligen på Bjørgan. FOTO: PRIVAT 

arkiv

GRONG: – Ikke stas for oss som hytteeiere, sier Lasse Tyldum til NA.

Familien har fritidseiendom helt øverst i hyttefeltet på Bjørgan. I løpet av helga, basert på ferske fotspor i nysnøen, har noen tatt seg til rette, kommet seg inn vinduet på boden og tømt boden for verdier.

Oppdaget ferske spor

– Vi kjørte opp søndag ettermiddag for å se over hytta. Det er noen helger siden sist vi har vært der, sier Lasse Tyldum.

– Vi skulle være snar, skulle bare hente noe inne i hytta og kjøre ned igjen, så jeg stoppet ikke motoren på bilen. Det første vi så var ferske spor i nysnøen, fra trappa og til boden.

Han undret seg over hvem som hadde vært på eiendommen.

Da han hadde hentet nøklene for å låse opp døra til boden, fikk han og resten av familien haleslepp.

– Da jeg kikket inn var boden mer og mindre tom. De har vært målbevisste, de har visst hva de skulle ha, sier han, som umiddelbart varslet politiet.

– Hvordan kom de seg inn?

– De hadde plukket ut vinduet, brutt sund hankene, kommet seg inn og låst opp døra fra innsida., sier han, og fortsetter:

– Men de hadde tatt seg bryet med å sette inn vinduet igjen og hatt igjen døra etter seg.

– Vi så også spor på ytterdøra på hytta – det virker som om noen hadde prøvd å komme seg inn. Jeg er sjeleglad for at de ikke har brutt seg inn i hytta og ødelagt noe der, sier Tyldum.

En politipatrulje rykket ut til hytta søndag kveld – for å foreta undersøkelser.

– Ved opptelling er 20 par ski og staver, tre snøbrett og tre kjelker borte fra hytta, sier Tyldum.

Vurderer kamera

Hyttefeltet har vært utsatt for innbrudd tidligere.

– Det er ikke første gang det skejr innbrudd. Men det er første gang for oss.

Tyldum lurer nå på hvordan hytteierne skal forskåne seg mot ubudne gjester.

– Kanskje skal vi sette opp kamera. Det vil gjøre det lettere å identifisere inntrengere. Jeg tror ikke innbrudd kan forebygges, men det vil hjelpe politiet i indentifiseringsarbeidet, mener han.

– Hvordan oppleves det å bli utsatt for innbrudd?

– Det er selvfølgelig ikke stas. Nå har vi ikke skiustyr til vinteren. Men det kunne selvfølgelig vært verre ting. Tap av ski er ikke det verste. Det dekkes av forsikringa. Men at de bryter seg inn på vår eiendom er verre, sier Lasse Tyldum.

Politiet mener innbruddet sannsynligvis er begått i løpet av helga. Politiet ber nå om tips fra publikum.

Familien Tyldum har derimot ingen stor på at tyvegodset kommer til rette igjen.