Mintes Hewan Yemer: – Håpets lys kan ikke slokke

En sørgeskare på nærmere 80 personer mintes avdøde Hewan Yemer i Namsos kirke onsdag ettermiddag.

TENTE LYS: Sørgeskaren i Namsos kirke tente lys for Hewan Yemer som ble drept 13. november. 

arkiv

NAMSOS: Det var satt fram bilde av Yemer som ble brutalt drept av sin samboer 13. november. Inntil hun flyttet til Drøbak i fjor sommer, bodde hun og jobbet i Namsos, på Østre bo- og servicesenter. Hennes barn gikk på Vestbyen skole, og det var skolen sammen med Flyktningetjenesten og hennes tidligere arbeidsplass som hadde tatt initiativet til minnestunden.


Vondt og vanskelig


Diakon Jon Ingvar Østnes tente lys for kjærligheten, for vennskapet, drømmene, livet, troen, gleden og håpet og satte ord på følelsene man får når man mister noen man er glad i.

Les også:

FOR EGEN REGNING

– Det er vondt og vanskelig når vi vet på hvilken måte hun døde på, Vi tenker på barna, hvordan de har det nå. Vi vet jo at Hewan var svært glad i barna sine, sa Østnes.

Han snakket til alle dem som kjente Hewan i Namsos. De som sitter igjen med minner, Med Hewan er vennskapet borte, drømmene hennes om en god framtid for familien er knust.

– Hele livet gikk tapt, ikke bare for henne som døde, men også for dem som ville dele en flik av sitt eget liv med henne, sa Østnes og henviste igjen til de to barna kvinnen etterlater seg som nå har mistet grunnpilaren i livet sitt – mamma.


Tente et lys


Østnes minnet om at samværet med Hewan innimellom bød på latter og glede, en latter som nå har stilnet.

– Hvordan går det an å tro på Gud når sånt skjer?, spurte Østnes og blåste ut troens flamme.

Thomas Brøndbo sang «Det fine vi hadd' sammen». Etter minnetalen og velsignelsen fikk sørgeskaren anledning til å gå fram og tenne et lys for Hewan Yemer (36), en kollega og venn som nå er borte for alltid.

arkiv