Skal gjenskape namsosbandets avskjedskonsert 40 år etter

The Band-legende kommer for å hylle Prudence i Namsos

11. desember 1975 spilte Prudence sin siste konsert på Samfundet i Trondheim. 40 år etter skal konserten gjenskapes – med blant andre The Band-legenden Garth Hudson.

TIL NAMSOS: The Band-legenden Garth Hudson kommer til Namsos for å hylle Prudence 40 år etter avskjedskonserten. Her med kona Sister Maud Hudson. Foto: Jan Aage Hals 

Disse skal opptre

Ida Jenshus

Amund Maarud

D.D.E.

Grannes

Tora Dahle Aagård

Peer Gynt

Anders Jektvik

Nullskattesnylterne

Thomas Brøndo

Stian Wallum

Husband med blant andre Eirik Øien og Kine Wallum

Med flere...

GLEDER SEG: Kim Riseth (fra venstre), Eirik Øien, Eivind Berre, Anne Berit Flo, Jan Aage Hals og Anne Bruun-Olsen gleder seg til Garth Hudson kommer til Namsos for å spille Prudence-låter.FOTO: BJØRN TORE NESS 

PRUDENCE: Per Erik Wallum, Johan Tangen, Terje Tysland, Kjell Ove Riseth, Kaare Skevik jr. og Åge Aleksandersen var sterkt inspirert av The Band. 

arkiv

NAMSOS: I likhet med Prudence, spilte også The Band inn sin siste konsert som live- album. Men for Åge, Tysland og de andre i Prudence, startet alt lenge før. The Band var nemlig et forbilde, en inspirasjon – noe å strekke seg etter – for namsosingene.

– På albumet «11/12'75», spilte Prudence en cover av The Bands «The Shape I'm In», og det er på en måte det som er litt av bakgrunnen for at vi nå har fått selveste Garth Hudson fra The Band hit til Namsos under Woodland, forteller Kim Riseth i Woodland.

Fredag 11. desember – 40 år etter Prudence sin avskjedskonsert – skal lokale, nasjonale og internasjonale artister gjenskape konserten og albumet fra scenekanten i NTE Arena på Rock City.

The Band spiller Prudence

Trekkplasteret blir selvsagt The Band-legenden Garth Hudson på 78 år fra Canada og Woodstock. Hudson var organist, keyboardist og saksofonist i det canadisk/amerikanske bandet. Kanskje mest kjent som husbandet til Bob Dylan.

Hudson blir en av flere som skal gjenskape Prudence sin siste konsert, noe gjengen i Woodland ser fram til.

– Vi sendte jo en del eposter fram og tilbake først, og det var noe mystisk og eksotisk med hele opplegget som fikk Hudson med på dette. I tillegg til at han skjønte opplegget bak, og kjente seg igjen i historien til Prudence. Jeg reiste dermed over til USA og Woodstock – der han bor, og møtte Hudson personlig, forteller Jan Aage Hals.

– Førsteinntrykket hans var veldig positivt, og i studioet til Hudson satte vi oss ned og hørte på Prudence. Han syntes namsosbandets versjon av «The Shape I'm In» var den sprekeste versjonen han noen gang har hørt, legger Hals til.

– Kilden til trønderrocken

I over et år har gjengen i Woodland jobbet med å finne ut hva som kunne gjøres på akkurat denne datoen. De var inne på tanken å gjenforene Prudence, men la fra seg ideen ettersom det ble gjort for fire år siden.

Dermed startet jakta på Hudson, som de til slutt fant.

– Mye av lydbildet i Prudence kommer fra trekkspillet til Garth Hudson. Det fantes ikke trekkspill i rockesjangeren før, så vi kan nesten si at Hudson er urkilden til trønderrocken, forteller Riseth.

Konserten i NTE Arena fredag 11. desember blir en mer eller mindre kopi av avskjedskonserten for 40 år siden – der kapellmester Eirik Øien har ansvaret med å sy det hele sammen.

– Vi tar utgangspunkt i live- albumet, og alle de 18 låtene vil bli representert. Vi er seks musikere i husbandet, og det blir forskjellige vokalister på nesten alle låtene, forteller Øien.


Se Garth Hudson og hva som inspirerte Prudence til å dra til et øde samfunnshus i Namsskogan her:


 


Innholdsrik helg

Woodland er et kultur- arrangement som foregår hele uka, og konserten blir nok helt klart et av høydepunktene.

– Alle i Prudence vil være til stede under konserten, med unntak av Terje Tysland som ikke hadde mulighet til komme den kvelden. Han er med på andre arrangementer den helga, forteller Kim Riseth.  Underveis i konserten vil det være samtaler og intervjuer med Prudence-medlemmer og gjester, ledet av Tor Andersen fra Ordentlig Radio og Låtskriveren fra NRK.

Det sentrale Prudence-medlemmet Per Erik Wallum døde av kreft i 1990, men barna Stian og Kine Wallum deltar begge, på henholdsvis vokal og fløyte. 

– Når Hudson sier at han kommer, så er det flere artister som også har lyst til å bidra, legger Jan Aage Hals til.

Deriblant D.D.E.

– The Band var jo en inspirasjon for Prudence – på samme måte som Prudence var en inspirasjon for oss i D.D.E. Dette er ei kulturuke, og vi håper så mange som mulig ønsker å stille opp, sier Eivind Berre.

Også Anne Berit Flo i Statskog, som har gått inn som sponsor over en periode på tre år, ser store verdier i et slikt arrangement.

– Det er flere årsaker til at vi satser på dette, men det handler mye om at vi i Statskog ønsker å bidra til en slikt prosjekt. Det er enkelt og greit et genialt konsept, smiler Flo.

Kort oppsummert blir det et yrende kulturliv i Namsos hele uka, også på uteplassene i byen.

– På Onkel Oskar blir det Wood-jam på torsdag, og vi har musikkquiz på lørdag, forteller Anne Bruun Olsen.

Hudson spiller i kirka

Selv om Hudson kommer for å spille Prudence sine låter, vil det også blir mulighet for å se og høre artisten spille The Band-klassikere også.

– På søndagen skal Hudson spille i Namsos kirke. Da har han med seg sin kone, Sister Maud Hudson, og sammen skal de spille en del låter fra The Band, i tillegg til andre artister, sier Riseth.

– Han har jo et ønske om å spille på kirkeorgelet, så det kan bli veldig spennende, legger Hals til.

Billetter til konserten fredag 11. desember www.soundofnamsos.no


Dette skal de spille:

Intro

Instrumental

Kom igjæn kara

What Man Has Made Of Man

Sailor Song

Can't Fail Blues

Æ e trønder æ

Det e langt igjen te R.A.H.

Drømmen om grisen

På botne e vi ganske lik

Drunk And Happy

The Shape I'm In

Last In The Forest

Bilbo & Frodo

Under Paris'es Himmel + Mild Grey Fog

I Hope We Never Get Too Serious About The Music

I'm Freezing

Takk te dokk