Musikere må klype seg i armen

– Dette er helt uvirkelig

– Garth Hudson er et enormt forbilde for så å si alle som spiller keyboard i hele Norge. At han nå kommer til Namsos er helt uvirkelig, sier Terje Tranaas.

I ekstase: Jan Aage Hals (til venstre) og Terje Tranaas gleder seg som to guttunger til Garth Hudson kommer til Namsos. 

arkiv

NAMSOS: Garth Hudson har legendestatus hos mange, og de tok nok en ekstra kikk i avisa da det ble kjent at Hudson kommer til Namsos og deltar under Woodland

Terje Tranaas er en av dem som står bak initiativet om å få Garth Hudson til Namsos, og han mener det er helt uvirkelig at musikeren nå kommer.

– Jeg merker på responsen da jeg delte dette på Facebook at mange er helt i skyene av begeistring. Vi sier jo at Prudence var utspringet til trønderrocken, og The Band var en stor inspirasjon for Prudence. At da en del av denne linken kommer til Namsos, er utrolig stort, sier Tranaas.


Les også:

Skal gjenskape namsosbandets avskjedskonsert 40 år etter

The Band-legende kommer for å hylle Prudence i Namsos

11. desember 1975 spilte Prudence sin siste konsert på Samfundet i Trondheim. 40 år etter skal konserten gjenskapes – med blant andre The Band-legenden Garth Hudson.


Kirkekonsert


Foruten å spille under gjenskapinga av Prudence-konserten fra 1975, tropper Hudson og kona Sister Maud Hudson opp i Namsos kirke søndag 13. desember for å spille sanger av The Band og mye annet.

Sister Maud har blant annet sunget sammen med The Band og Cyndi Lauper.

– Hudson har sagt at han gjerne ønsket å spille på kirkeorgelet i Namsos. Han er veldig opptatt av orgel siden han er organist i utgangspunktet, pluss at han har vokst opp med denne musikken. Etter å ha sjekket at utstyret i kirka var i orden, klarte vi å fikse det slik at han og kona kunne holde konsert her, sier Jan Aage Hals i Woodland.

Hudson jobbet i ung alder som organist i St. Luke’s Anglican Church.

Hvordan kom egentlig hele avtalen med Garth Hudson i stand spør du kanskje. I utgangspunktet skulle Hudson til Helsingborg i Sverige for å spille kirkekonsert. Her hadde han tenkt å framføre verker av en svensk komponist fra 1600-tallet. En komposisjon som i si tid inspirerte Bach.

– Dette var noe vi så på internett og vi hadde lenge gått med tanken om å få han hit, men det var nå vi øynet en mulighet. Det var Terje som sendte den første henvendelsen, sier Hals.

– Og jeg fikk svar. Midt på natta tikket det inn en mail, men jeg klarte ikke helt å fatte hva som egentlig kom, smiler Tranaas.

Hudson og kona er nå i full gang med å øve inn programmet til kirkekonserten.

Undervegs i planlegginga av konsertene fikk gjengen i Woodland en idé.


Donerer penger


– Vi har valgt å gi hundre kroner fra hver billett under kirkekonserten til prosjektet rundt nytt kirkeorgel i Overhalla, forteller Hals.

– Jeg synes dette er helt fantastisk. Vi jobber fortsatt med dette store prosjektet rundt nytt orgel i Ranemkirka og vi ser at vi stadig nærmer oss at dette blir en realitet. Et slikt bidrag som dette vil absolutt være med på å dytte prosjektet nærmere en realitet, sier ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum

– På vegne av alle som er med i prosjektet er jeg veldig glad for at vi ble koplet på dette artige besøket av Garth Hudson. Jeg mener å huske at vi her har med en stor musiker å gjøre. samtidig håper jeg å få en prat med ham under oppholdet for å høre om han kanskje vil komme for å prøve nyorgelet når det står ferdig, ler Tyldum.

Kantor Elina Karpinska ble veldig overrasket da hun fikk høre at legenden ville spille i Namsos kirke.

– Dette er en sjelden mulighet, og jeg håper namsospublikummet kjenner sin besøkelsestid, sier hun.

Allerede mandag 7. desember kommer ekteparet Hudson til Namsos, og de vil bruke uka før konserten til å øve.

www.namsos.kulturhus.no

www.soundofnamsos.no