Fornøyelig russerevy

Sketsjer, sang, dans og videoinnslag i en herlig blanding. Men mest av alt bød russerevyen i Grong på parodier – av høy kvalitet.

Fæst på lærerrommet: Martin Eggen, Oda Sofie Nordlund, Sandra Grindberg og Sigrid Hegge Eriksen i den herlige avslutningssketsjen.foto: bjørn tore ness 

arkiv

GRONG: Å parodiere noen er en krevende øvelse. Det kan gjøres på en latterliggjørende eller lattervekkende måte. Heldigvis har russen ved Grong videregående valgt det siste.


Elegant hyllest


For der du innledningsvis kan fornemme at noen av skolens ansatte er i ferd med å bli framstilt på en ufordelaktig måte, greier aktørene på elegant vis å snu det hele på flisa.

Det kulminerer faktisk med en hyllestsang til læreren, som holder så høyt tempo at selv politiet har problemer med å henge på...

Du forventer at russ skal være frekk, og sparke både autoriteter og omgivelser litt på skarpleggen.


Det gjør avgangselevene på «verdens beste skole» med snert og humor, uten at det blir verken platt eller pinlig.

Russerevyen består av bortimot 20 innslag, som knyttes sammen musikalsk på en forbilledlig måte.

Uten å røpe for mye av hva som skjer og hvem som etterlignes, kan vi si at de involverte har snekret sammen en meget morsom revy!

Poengene kommer tett som hagl, latteren i salen runger ofte og aktørene får innimellom trampeklapp fra publikum.


Dyktige musikere


Honnøren går til både tekstforfattere, koreograf Tone Dahl, regissør Kjell Hegland, teknikere, sminkører og ikke minst et utrolig bra band, som sammen med alle dyktige aktører på scenen ga medelever og lærere ei 75 minutter lang vitamin- innsprøyting under torsdagens premiere.

Og kanskje det beste av alt; du trenger ikke ha inngående kjennskap til skolens indre liv for å kunne nyte denne forestillinga.

Derfor fortjener russen fulle stolrader når revyen «Høgt & Lågt» framføres i Sørheim forsamlingshus lørdag og søndag.


SE BILDESERIE:

Russerevyen Høgt & Lågt i Grong

Fornøyelig forestilling!