Fylte Olavshallen på nytt

Over 4.000 publikummere i Olavshallen fikk med seg høydepunktene fra årets revyfestival på Høylandet.

DYKTIG: Per Arne Lynum mener at det er viktig at det er flere enn de som er på Høylandet får muligheten til å oppleve de beste revynumrene. FOTO: FRIDA SOLHEIM MOE  

arkiv

TRONDHEIM: Annet hvert år inntar Per Arne Lynum og revyentusiaster fra hele landet Olavshallen for å vise frem det beste revyfestivalen og NM i Revy har å by på.

- Jeg håper for all den tradisjonen blir holdt i hevd. Først og fremst fordi dette er en flott mulighet for å vise frem produktet utenfor Høylandet og Namdalen. Det er av forskjellige grunner ikke alle som har mulighet eller lyst til å bruke tre-fire julidager på revyfestivalen. Det virker som de setter stor pris på at de noen måneder senere får muligheten til å stifte bekjentskap med finalenumrene, sa Lynum som er en av de som har lengst fartstid i revyfestival-sammenheng.


Har vært med lenge

Han som i flere ti år har vært en av drivkreftene i Gauken, har ikke tall på hvor mange ganger han har stått på scenen i Olavshallen sammen med kremen av norsk revy. Men det har blitt en god del opptredener etter at revyfestivalen begynte å reise til Trondheim med glansnumrene. Den replikksterke Harran-karen håper hållingene ikke gir slipp på dette konseptet. Han mener at det i så fall vil være et stort savn både blant publikum og ikke minst revyartistene.


Senkede skuldre

- Det blir gjerne en litt bedre og mer avslappet stemning her enn på Høylandet hvor det går i et med øvinger og forestillinger. Til Olavshallen kommer de fleste med senkede skuldre. Dermed blir det en litt annen setting, sa veteranen som hadde mye å henge fingrene i.

Per Arne Lynum både hadde åpningsnummeret og hadde oppgaver i forbindelse med de fire forestillingene som var mer eller mindre utsolgt. Det bidrar til at revykasseren kan presentere flotte tall.

- Vi er kjempefornøyde både med gjennomføringene og publikumstilstrømningen selv om det var noen flere som betalte billett forrige gang. Men det var heller ikke denne gangen mange ledige stolseter å oppdrive, sa Anita Østby.

Revygeneralen som nesten alltid er i godt humør. Lørdag kveld hadde hun ekstra god grunn til å smile. Det meste gikk på skinner og langt over 4.000 tilskuere ga klart uttrykk for hva de mente om det som ble vist.