Hvem mener du fortjener Estilprisen 2015?

10 år er gått siden Isak Tyldum og Inge Godejord ble første mottakere av «Namdalens viktigste idrettspris». Nå kan du som NA-leser foreslå hvem som skal få Estilprisen 2015.

VANT I FJOR: Karl Audun Fagerli ble vinner av Estilprisen 2014. Her får han gaver fra markedssjef i NA – og jurymedlem, Eva Meidal, Nå kan du som leser foreslå hvem som skal få årets pris. 

arkiv

NAMSOS: Etter at Frode Estil vant VM-gullet i 2005, innstiftet NA en egen pris i hans navn. En pris som markedssjef i NA og jurymedlem Eva Meidal mener er den viktigste idrettsprisen i Namdalen.


LES OGSÅ:

Slik foreslår du din kandidat

Slik kan du foreslå hvem du mener bør få Estilprisen 2015.

 


– Ja, vi er så ubeskjedne å si det. For den som skal få prisen må både prestere på høyt nivå på sin idrettsarena, samtidig som han eller hun også må inneha verdier som gjør dem til forbilder.

Første pris

For det var ikke bare for Estil suverene prestasjoner i skiløypa at Estilprisen ble innstiftet i hans navn.

– Da vi innstiftet prisen hadde NA et ønske om å «skape» en pris som tok inn i seg de flotte verdiene som Frode Estil ble så viden kjent for. Tidligere sjefredaktør i NA, Svein Karlsen sa en gang at «for å få Estilprisen, så holder det ikke å stå på en seierspall. Du må også vite hvorfor du står der.» Det er veldig godt sagt, sier Meidal.

Det er altså gått 10 år siden Estilprisen for første gang ble delt ut. I 2005 ble Isak Tyldum og Inge Godejord historiske prisvinnere, som de første mottakere av Estilprisen. Siden har prisen gått både til eliteutøvere samt til ildsjeler og trenere. Men uansett på hvilken arena man jobber på, om det er som trener, ledere eller ildsjel, så er det en ting som kreves:

– Du må ha prestert det siste året. For dette er ikke en pris som blir gitt for lang og tro tjeneste. Samtidig må prisvinneren ha fair play i ryggmargen, smiler Meidal

Alle kan foreslå

Meidal håper namdalingene er rause når de nå skal foreslå kandidater.

– Selv om Namdalen nå ikke har veldig mange eliteutøvere, så er det flere som har prestert på et veldig godt nivå. Og husk; prisen kan også deles ut til lag. Det må ikke være en enkeltperson som får prisen.

Det er leserne som foreslår hvem som skal få Estilprisen 2015. Etter at forslagene har kommet inn, skal en jury på fem personer avgjøre hvem som blir prisvinner.

Hvem prisvinneren er offentliggjøres på julaften.