Revyfestivalen sikret seg et pent overskudd i Olavshallen

Satte omsetningsrekord

Anita Østby smilte om kapp med den berømmelige «hålloinnsola» da de fire forestillingene i Olavshallen var unnagjort.

FORNØYD: Anita Østby hadde god grunn til å smile over at de på nytt fylte Olavshallen og satte omsetningsrekord. 

FORNØYDE: Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen og Terje Stamnes og Per Arne Lynum synes det er flott at de får muligheten til å vise seg frem i Olavshallen. 

arkiv

TRONDHEIM: Da hadde revyfestivalen solgt nesten 4.400 billetter og omsatt for godt og vel to millioner kroner på ett døgn.

– Vi solgte noen flere billetter for to år siden, men det var ikke snakk om mange ettersom det også denne gangen var nesten fullsatt både fredag og lørdag, sier daglig leder i Norsk Revy Anita Østby og fortsetter:

– I år fikk vi også et løft omsetningsmessig ettersom det har vært prisøkning på billettene i forhold til tidligere år, Det gjør at vi aldri har hatt så stor omsetning på vårt Olavshallen-arrangement. Jeg vil tro at årets revyfestival kommer til å ende opp med en million i pluss når alle regningene er betalt, sier en blid Østby til NA.


Lønn for strevet


Den daglige lederen går langt i å antyde at det vil bli en pen slump med penger til lag og foreninger på Høylandet. Hun er glad for at det blir mulig å pløye tilbake penger til de som stiller opp og gjør det mulig å arrangere revyfestivalen annethvert år. De frivillige legger ned en dugnadsinnsats som er verdt et sjusifret beløp.

Østby opplyser at det er styret som skal ta stilling til hvor mye som skal fordeles. Det vil også denne gangen bli satt av penger med tanke på at de skal ha en «buffer» til å møte framtidige utfordringer og eventuelle underskudd.


Satte seg to mål


– Foran årets arrangement satte vi oss to mål. Det var å øke billett- og matsalget med 20 prosent. Vi lyktes dessverre ikke med å selge så mange billetter som vi ønsket. Den dårlige forsommeren får ta litt av skylden for det. Flere har sagt at de valgte Star Tour og utlandet foran oss, sier Østby.

Hun og medarbeiderne har allerede startet planlegginga av 30-årsjubileet i 2017. Målet er at det skal bli en av de største og beste revyfestivalene noensinne. Jubileumsfeiringa innledes med en forestilling i Olavshallen neste år. Der vil det bli gjensyn med noen av glansnumrene og det som har vært publikumsfavorittene på Høylandet. Det vil bli alt annet enn lett å peke ut de artistene og revylagene som skal få lov til å være med på den.

– Neste år blir det gjennomført en rekke regionale kvalifiseringer rundt om i landet. Vi er med og trekker i trådene slik at det blir høyest mulig kvalitet på de arrangementene som er pekt ut som regionale kvalifiseringer, avslutter Østby.