Latteren skal runge i Namsos

– Vi vet at Namsos er glade i julebord

Det vil bli mye latter når både gjengen i Honningsvågrevyen, Terje Sporsem, Ørjan Burøe, Dag Sørås og Stig Frode Henriksen inntar NTE Arena.

Absolutt julebord: Ørjan Burøe (fra venstre), Terje Sporsem, Dag Sørås og Stig Frode Henriksen vil trimme lattermusklene til publikum lørdag kveld. 

Kjente fjes: Både Kliff Arne (til høyre) og samen er kjente karakterer fra Honningsvågrevyen. 

arkiv

NAMSOS: Både fredag og lørdag er humor i høysetet. I flere år har Troll Event satt sammen et arsenal av humorister for å skape stemning i en travel julebordssesong. I år kan de presentere det som kanskje er det beste og dyreste de har gjort noen gang i Namsos.

– Vi ser at dette er et konsept som fenger godt. Vi har vært heldige og hatt gode aktører hvert år, men i år er det nok hakket bedre og hakket dyrere enn tidligere. Det er ikke hvem som helst som kommer til Namsos denne helga, og du kan godt si at det ligger an til ei eksklusiv helg i NTE Arena, sier Torbjørn Tørset fra Troll Event.

Narviks store sønn

Allerede predag skal Honningsvågrevyen få trimmet lattermusklene til et utsolgt NTE Arena. Her vil det komme bare nye nummer, men mange av karakterene er de samme. Hvem har vel ikke ledd seg skakk av Kliff Arne fra Narvik og samen fra nord?

Videre lover gjengen flere parodier av kjente artister og mennesker som sitter i posisjoner som bare ber om å bli parodiert. I tillegg en eller to melodiske nasjonalskatter bli totalt radbrekt.

Ville valgt Grace

Lørdag skal fire komikere som de siste årene har gjort seg store navn i Norge. Både på standupscenen og på lerretet i ilden.

Terje Sporsem, Ørjan Burøe, Dag Sørås og Stig Frode Henriksen har lagt hodene i bløt og kommet opp med en forestilling som sparker både høyt og lavt.

– Det som er litt gøy er at vi er fire veldig forskjellige komikere. Det er jo på en måte slik at det vanlige er å samle sammen en gjeng som er nokså like, men slik er det ikke nå. Vi kan love en rock'n roll-forestilling som vil passe godt i rockebyen, forteller Ørjan Burøe.

Etter å ha prøvd seg litt fram med måten å framføre fore- stillinga på, mener humor- kameratene at de har funnet en suksessoppskrift.

– I Trondheim hadde vi forestillinga på en tirsdag. Det kom bortimot 700 besøkende, som jo er bra på en tirsdag. Men hvis du hadde fått valget mellom «Grace Anatomy» og oss, ville jeg valgt Grace, sett at du liker Grace da, ler Burøe.

– Men hvis du liker hardcore standup som sparker litt, er dette virkelig showet for deg. Vi gleder oss i hvert fall veldig, fortsetter han.

– Forestillinga er som julebord flest, variert med mye sprell. Nå har vi hatt to testforestillinger i Trondheim i Bodø før vi kommer til Namsos. Da sitter det perfekt. Vi gleder oss veldig, sier Terje Sporsem.

– Du skal ikke se bort fra at Jompa kommer innom også (Kill Buljo red.anm.), legger Burøe til.

«Han må være den mørkeste samen ever. Når du hører om Jompas jul, vil du sette pris på det du har, ler Sporsem.

Forestillinga har fått navnet «Absolutt julebord», og som navnet tilsier, vil det komme fram litt av hvert i løpet av festen.