Nye nøtteknekkere

I år blir det «Crackin' nuts» og nøtteknekkere i moderne versjon. I helga står de på scenen i Kulturhuset.

ØVER: Generalprøvene til «Crackin' nuts» er i gang, og ballettlærer Ina Dahl har en peptalk med Leah Lysberg (fra venstre), Anna Kristine Eid Strøm, Ariel Skjærvik, Aleksandra Bjerke, Jenny Samuelsen, Synne Strømhylden og Celin Elden.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Over 400 danse-elever fra både Namsos og Overhalla vil stå på scenen lørdag og søndag for å gi publikum en flunkende ny og moderne versjon av den klassiske balletten «Nøtteknekkeren».

– Sånn, sier danselærer Ina Dahl og retter på maska til Synne.

– Og så må dere huske på å komme inn på riktig sted. Sånn, nå prøver vi.

Generalprøvene er i full gang. Kulturhusets store sal er full av jenter i alle aldre i flotte kostymer – noen med sminke i ansiktet. Det nærmer seg forestilling. I helga skal de danse for en fullsatt sal hele fire ganger.

– Så er dere i rute?

– Ja, det er vi. Det er litt nervepirrende på dette stadiet, og ikke minst spennende – men jeg tror det blir en super forestilling, sier Ina Dahl.

I denne moderne versjonen vil kulturskolen få med alle elevene. Også de som danser moderne dans vil på denne måten få kjennskap til grunnhistorien og den klassiske balletten.

«Nøtteknekkeren» har vært satt opp av elevene ved Namsos kulturskole annethvert år i lang tid. I år prøver de seg på en ny vri.

– Musikken er byttet ut. Her blir det hip hop, streetdance, barnedans, disko og jazz i tillegg til den klassiske dansen. Vi blander sjangere som vi aldri har gjort før – det blir en herlig miks, smiler Dahl som har dobbelt så mange dansere å holde styr på som ved en «vanlig» Nøtteknekker. Og billettsalget går bra, det er nesten fullt...