– Dette var en skikkelig gladmelding

– Veldig bra. FAU-leder Anne-Christin Trones gir honnør til politikerne for at de har gjort seg noen gode refleksjoner.
arkiv

ABELVÆR: – Jeg tror veldig mange på Abelvær – og Salsbruket også – blir kjempeglade for å høre dette. Det er mange som har tenkt på å flytte til Abelvær. Vi har nye bedrifter som trenger flere ansatte, sier Trones som mener det vil bli mer attraktivt for flere å flytte til grenda når skolen opprettholdes.

– Og jeg tror elevene også blir glade over å høre at skolen får bestå. De trives godt på Abelvær oppvekstsenter, sier hun med et smil og ungene nikker. De vil helst fortsette på «sin» skole.

Trones tror en del av politikerne fikk tenkt seg om etter dialogmøtet mellom kommuneadministrasjonen, politikere og befolkninga 24. november.

– Jeg tror det er nyttig å få politikerne i direkte tale. Det var blant annet noen som sa at de kom til å selge og flytte til Rørvik dersom grendeskolen blir nedlagt. Vi fikk også satt fingeren på at det var flere som tenkte i samme bane – at det ikke lenger var aktuelt å bo på Abelvær uten skolen, sier Trones og tilføyer:

– Jeg er glad for at politikerne tenker samfunnsstruktur. Det viser denne innstillinga.