Blå lunsj på elevene

Det ble godt mottatt da sjømatnæringa overrasket ungdomsskoleelevene med sjømatlunsj på fredag.

Sjømatlunsj: Omtrent 110 elever i åttende og niende klasse fikk sjømatlunsj på fredag. 

Mat: Pia Yawapjee og Malin Hansen var med å lage sjømaten. 

Fornøyd: Elevene var fornøyde med lunsjen de fikk. 

arkiv

RØRVIK: Det var elevene på restaurant og matfag ved YNVS som tilberedte maten da sjømatnæringa spanderte lunsj på elevene på Rørvik ungdomsskole før helga.

– Samarbeidet med næringa er veldig viktig for oss som skole, sier Heidi Sørvik Hernes, lærer på restaurant og matfag.

Elleve elever hadde vært med på å lage blant annet laksewraps og vannbakkels med laksekrem.

– Vi ville overraske ungdommene litt, sier Frode Lauritzen i Sinkaberg-Hansen, som sammen med Nils Williksen, Emilsen Fisk og Rørvik Fisk har tatt initiativet til lunsjen.

Han tror det er viktig å være tidlig ute for å informere om mulighetene ungdommene har i næringa og i regionen.

– Vi synes det er viktig å være til stede for dem som snart skal ta et valg om utdanning.

At næringa samarbeider med skolene er også Hallvar Rørdal på Rørvik skole glad for.

– Det er flott at de tenker på ungdommen, og vi synes det er bra at blå sektor profilerer seg mot dem som tenker på hva de skal videre, sier Rørdal.