Ei uke full av kulturopplevelser

Vil gi publikum en flott opplevelse

Mandag braker årets Woodland i gang. Ei uke med kulturopplevelser på rekke og rad skal vise hva Namsos har å by på.

Husband: Kristoffer Finnanger Lysgård (fra venstre), Eirik Øien, Harald Rossetnes, John Håpnes og Petter Vedvik Fjerdingen danner husbandet under hyllest-konserten til Prudence. Kine Wallum var ikke til stede da bildet ble tatt. 

Disse spiller under tribute-konserten:

Garth Hudson

D.D.E.

Amund Maarud

Anders Jektvik

Ida Jenshus

Nullskattesnylterne

Claudia Scott

Peer Gynt

Stian Wallum

Thomas Brøndbo

Slincraze

Willys Wonderland

Grannes

Tora Dahle Aagård

Steve Cooling.

Konferansier: Tor Andersen

arkiv

NAMSOS: Og uka vil toppes med det som for mange er selve rosina i pølsa, nemlig hyllestkonserten til Prudence.

40 år er gått siden deres avskjedskonsert på Samfundet i Trondheim. Nå skal en rekke artister, både internasjonale stjerner, og lokale helter opp på scenen i NTE Arena for å hylle grunnleggeren av trønder- rocken. For å geleide artistene gjennom konserten er det satt sammen et husband med Eirik Øien i spissen – sammen med Kristoffer Finnanger Lysgård, Harald Rossetnes, John Håpnes, Petter Vedvik Fjerdingen og Kine Wallum. I kjent «rockgalla-stil» vil konserten ta for seg låt for låt fra Prudence sin siste konsert.

– Vi tror det kommer til å bli veldig morsomt. Det vil bli interessant å jobbe tett med alle de forskjellige vokalistene, og det er jo bestandig artig å jobbe med gode musikere, sier kapellmester Eirik Øien.

Lover bra

Husbandet har akkurat gjort unna ei øving, og ifølge Øien ser det veldig lovende ut opp mot konserten.

– Det høres veldig bra ut. Du vet, det er ikke vanlig rett-fram-rock disse gutta drev med. Det er ganske kompliserte greier, men det lover bra, smiler kapellmesteren.Jan Aage Hals i Woodland kan fornøyd konkludere med at årets program favner et bredt publikum, og han håper mange finner noe de synes ser interessant ut.

– Vi starter jo allerede på mandag. Selv om den offisielle åpningen er på onsdag har vi valgt å starte litt fra mandag, i og med at alle skolene i Namsos er engasjerte med konserter rundt på bo- og velferdssentre og institusjoner gjennom hele uka. Noe vi synes er kjempeflott, sier Hals.

Han fortsetter med å nevne at Woodland har en voldsom bredde i seg, i og med at det er snakk om aktører fra helt nede i barnehagealder og opp til Garth Hudson på nesten 80 år.

Kulturuke

I løpet av uka vil det bli kunstutstilling på Kunstmuseet Nord-Trøndelag hvor kunstnerne Liv Aursand, Arnold Dahlslett og Kamme Greiff har utstilling sammen. I 1985 hadde de sin første utstilling sammen, og nå – 30 år etter – stiller de ut sammen igjen.

Utstillinga har navnet «Tidsreise» og vil gi et innblikk i disse tre namdalskunstnernes arbeid gjennom 30 år. De har alle vært med på å prege regionen og landet med deres kunst de siste 30 åra. Her vil det også bli kunstnersamtale lørdag med kunstnerne bak jubileumsutstillinga. Samtalen ledes av billedkunstner og tidligere Prudence-medlem Per Formo og kurator Trix Scherjon.


  • Les også:

    Musikere må klype seg i armen

    – Dette er helt uvirkelig

    – Garth Hudson er et enormt forbilde for så å si alle som spiller keyboard i hele Norge. At han nå kommer til Namsos er helt uvirkelig, sier Terje Tranaas.


Onsdag vil ordfører i Namsos, Arnhild Holstad, foreta den offisielle åpninga. Her er det også duket for en sageduell mellom Brøndbo-TV med Thomas og Eskil Brøndbo i spissen, mot Farmen-Marit og Farmen-Morten.

– Her er det bare å møte opp for å se at brødrene Brøndbo går på trynet, ler Hals.

D.D.E. sin tradisjonelle julekonsert «No e D.D.E. jul igjen» har kommet under Woodland-paraplyen, og begge forestillingen onsdag kveld er utsolgt.

The Band på kino

Konsertkino er også på programmet. Både filmen «Ragnarock» og «The Last Waltz» vises på lerretet.

– Grunnen til at vi viser «The Last Waltz» er jo koblingen mellom Prudence og The Band. «The Last Waltz» er jo filmen om The Band sin avskjedskonsert, forteller Hals.

Videre kommer arrangementene på løpende bånd. Sound of Namsos er navnet på en konsert som kommer ut av et EU-samarbeid mellom byene Namsos, Brussel, Berlin og Newcastle. Prosjektet heter «Singing Cities» og handler om utveksling av artister og samarbeidet mellom disse.

– Dette var en del av Woodland i fjor også, og det var veldig populært. I år vil det bli en konsert på torsdag med Kine Kvalstad, Lars Bremnes, Lindsay Hannon, Daniel Herskedal og flere kor. Det vil nok bli en mektig opplevelse, mener Hals.Fredag kan du få med deg både foredrag om Namsos sin historie på 170 minutter, konsert med Lars Bremnes på Sirkus Bytomta og selvfølgelig Prudence-hyllesten.

– Bare for å få klarhet i det, så skal ikke Prudence selv spille. De er der, men som hedersgjester. Vi synes det er veldig flott å kunne hylle dem med denne konserten, sier Hals.

I løpet av kvelden vil det bli kommentarer mellom låtene og NRK vil være til stede for å filme en dokumentar.

– Vi har prøvd å representere de fleste sjangrene med de artistene som kommer, og det vil bli en flott konsert.

Etter konserten er det en ny konsert i emning. Som en smakebit på lørdagens Bandwagon-finale, vil flere av finalebandene troppe opp på Sirkus bytomta og spille opp til konsert.

Trekkspill kom inn i rocken på den tida Prudence og The Band slo gjennom, og under Woodland vil trekkspillets betydning i rocken diskuteres i en eksklusiv seanse hvor det kun er et tjuetalls billetter tilgjengelig.

Rockebad på Rock City

Det vil bli et rockebad med Terje Tysland, Terje Tranaas og Bjarne Brøndbo.

– Så håper vi at Garth Hudson kommer innom, sier Hals.

Det hele finner sted på Namsskogan-scenen i opplevelsessenteret på Rock City.

Lørdag kveld er det som nevnt finale i Bandwagon. Her skal ti artister/band slåss om den gjeve Ramp-prisen på hele 250.000 kroner. Gjennom delfinaler har ti artister kommet helt fram til finalen som arrangeres i Namsos.

Kulturuka avsluttes med Garth Hudson og kona Sister Maud Hudson sin kirkekonsert i Namsos kirke.

– Dette er virkelig en «once in a liftetime»-mulighet, sier Hals.