«Snylterne» henter hjelp fra Turboneger

Hyller Prudence 40 år etter avskjedskonserten.

TIL WOODLAND: Knut Schreiner (til vesntre) vikarierer for Daniel Viken i Nullskattesnylterne. 

arkiv

NAMSOS: I forbindelse med fredagens hyllestkonsert til konsertplata «11.12.75» med Prudence må Nullskattesnylterne hente bistand fra gode venner.


 • Les også:

  Ei uke full av kulturopplevelser

  Vil gi publikum en flott opplevelse

  Mandag braker årets Woodland i gang. Ei uke med kulturopplevelser på rekke og rad skal vise hva Namsos har å by på.


Nullskattesnylterne-gitarist Daniel Viken er opptatt med spilleoppdrag med Terje Tysland og kan ikke delta på hyllestkonserten. Snylterne har derfor hentet inn celeber gitarhjelp for sitt bidrag i Prudence-konserten.

– Gjengen i Nullskattesnylterne er en travel gjeng, så det er sjelden vi får datoer til å passe for alle i bandet, sier vokalist Torkil Torsvik.


 • Les også:

  Skal gjenskape namsosbandets avskjedskonsert 40 år etter

  The Band-legende kommer for å hylle Prudence i Namsos

  11. desember 1975 spilte Prudence sin siste konsert på Samfundet i Trondheim. 40 år etter skal konserten gjenskapes – med blant andre The Band-legenden Garth Hudson.


– Daniel Viken er en av Norges aller beste gitarister, så det er ikke så mange som kan fylle de skoene. Knut Schreiner, kjent som Euroboy fra Turboneger, er en av de få vi tror kan være i nærheten. Knut er en trivelig kar som sa ja på flekken da Åsmund Prytz tilfeldigvis møtte han i forrige uke. Schreiner kjenner godt til Prudence-historien og er ikke minst imponert over gitarspillet til Terje Tysland. Knut ser det dermed som en ære å bli med på konserten for å hylle Prudence sammen med oss, forteller Torsvik.


 • Les også:

  Musikere må klype seg i armen

  – Dette er helt uvirkelig

  – Garth Hudson er et enormt forbilde for så å si alle som spiller keyboard i hele Norge. At han nå kommer til Namsos er helt uvirkelig, sier Terje Tranaas.


Det betyr at Euroboy fra Turboneger blir å se på scenen i NTE Arena fredag kveld.

– Prudence har selvfølgelig også vært viktig for Nullskattesnylterne og vi har flere ganger spilt cover av Prudence før. Det blir morsomt å gjøre det igjen, denne gang på heimebane i Namsos med en såpass kompetent musiker som Knut Schreiner med på laget. Dette blir en festaften, avslutter Torsvik.