Nybåten til 277 millioner kroner er snart klar

Sist helg ble den nye brønnbåten til Norsk fisketransport sjøtestet, og det kommer positive signaler fra skipsverftet.

SAMME DIMENSJONER: Den nye brønnbåten, MS Namsos, er omtrent like stor som Havtrans som Norsk fisketransport allerede har i sin flåte i dag. 

arkiv

Ottersøy: Den nye brønnbåten er 84,8 meter lang, og 16,9 meter bred. Den har en lastekapasitet på 3.200 kubikkmeter.

– Den er så stor at i løpet av et døgn kan frakte omkring 5 millioner fiskemiddager fra merden og til slakteriet om transportavstandene ikke er for lange, fortalte adm. direktør Harry Bøe i forbindelse med at bestillinga av brønnbåten ble offentliggjort for to år siden

– Dette vil bli en teknisk avansert båt. Vi vil blant annet ha mulighet til å samle opp all lus ved en avlusing, og lusa kan destrueres om bord, sa Bøe den gangen.

De har også mulighet til å frakte fisk over lange avstander i et lukket system. Det vil si at vannet resirkuleres, og ingen ting slipper ut til miljøet rundt.

I helga startet skipsverftet Havyard Group AS opp med tester for å se hvordan den store brønnbåten oppfører seg i sjøen. Tilbakemeldingene som verftet har gitt til NFT er positive, ifølge facebooksida til NFT.

Båten til 277 millioner kroner vil få navnet Namsos, og heimehavn vil bli Rørvik. Der skal den inn i tjeneste for oppdretterne i Ytre Namdal. Det var i alle fall planen da den ble kontrahert.