Åge gleder seg til Prudence-tribute med Garth Hudson

– Vi følte et skrullete slektskap

Åge Aleksandersen går ikke ofte på konsert. Men nå gleder han seg til å være hedersgjest sammen med resten av Prudence, når Garth Hudson fra The Band tolker Prudence sammen med en rekke toppartister.

Prudence ble gjenforent i forbindelse med åpninga av Rock City i 2011.  

arkiv

NAMSOS: – Det at Garth Hudson er i Namsos er så fullstendig utrolig, utenkelig at jeg nesten ikke vet om jeg tror det før jeg ser og hører det, sier Åge Aleksandersen til NA.


 • Les mer:

  Legenden er på plass i rockebyen

  Garth Hudson fra The Band er på plass i Namsos for å hylle Prudence, sammen med en lang rekke musikere i den nasjonale toppklassen.

The Band og Garth Hudson var en av de store inspirasjonskildene til Prudence.

– Det er en veldig spesiell kobling det at han nå skal tolke våre låter. Vi kommer hele gjengen, og det blir spesielt for oss også, sier Åge.

Hele avskjedskonserten fra 11. desember 1975 blir gjenskapt, låt for låt, inkludert låta The Shape I'm In som er ei låt fra The Band.

– Jeg hørte gjennom plata med liveopptaket igjen for noen dager siden, og det var slett ikke verst. Jeg fikk hakeslepp over hvor friskt det låter fortsatt i dag, sier Åge.


 • Les mer: 

  «11.12.75 er blitt et begrep for meg»

  Tor Jørgen Olsen var en av mange som var på Samfundet i Trondheim for 40 år siden da Prudence spilte sin avskjedskonsert. Det ble en opplevelse som fortsatt sitter i kroppen.


Garth Hudson selv har også hørt gjennom Prudence-låtene, og sier versjonen av The Shape I'm in er den sprekeste han har hørt.


 • Les mer:

  Skal gjenskape namsosbandets avskjedskonsert 40 år etter

  The Band-legende kommer for å hylle Prudence i Namsos

  11. desember 1975 spilte Prudence sin siste konsert på Samfundet i Trondheim. 40 år etter skal konserten gjenskapes – med blant andre The Band-legenden Garth Hudson.

   

Gleder seg


Sammen med seg har Garth Hudson en lang rekke artister i ypperste klasse, og et husband under ledelse av en av Norges mest rutinerte bassister, Eirik Øien.

En av de mest markante Prudence-medlemmene, Per Erik "Prikken" Wallum, døde av kreft i 1990. Hans karakteristiske fløytespill og stemme blir erstattet av dattera Kine Wallum og sønnen Stian. Og Garth Hudson er i gang med å øve inn Prudence på trekkspill, instrumentet som han selv var opphavspersonen til at Terje Tysland brakte inn i bandet. Originalmedlemmet Johan Tangen kommer også til å bidra på mandolin.

For Åge er det uvant å skulle være hedersgjest og bli hyllet av andre, og ikke skulle spille selv.

– Jeg går mildt sagt veldig sjelden på konsert. Men denne konserten er noe jeg gleder meg veldig til. Med den rekka av artister blir det veldig stilig og spennende, tror Åge.


 • Les hva mannen som tok i bruk ordet trønderrock skriver:

  Hva er Trønderrock?

  Jeg vet godt når og hvor Trønderrocken ble født, for jeg fikk gleden av å opptre som jordmor, eller jordfar.

   

– Som en murstein


For Åge og de andre i Prudence var the Band et avgjørende vendepunkt i karrieren.

– The Band traff meg som en murstein. Det var noe med alt, fra coverbildet til historiene som ble fortalt. Det var nedpå, jordnært, og annerledes enn alt annet. Det er vanskelig å si hva som griper deg med musikk, men the Band hadde tre helt unike sangere, og en trollmann på keyboard i form av Garth Hudson. Han holdt på med sitt eget, og det var utrolig fascinerende. Vi i Prudence følte et slags skrullete slektskap, selv om vi jo også var inspirert av mye annet.


 • Les hvordan Prudence hørte the Band første gang:

  The First Waltz

  Mitt møte med The Band.


Åge håper mange finner veien til NTE Arena fredag for å få med seg den unike hyllestkonserten.

– Vi får håpe namsosingene kjenner sin besøkelsestid og at mange tar seg en tur. Men vi trakk aldri mye folk i Namsos vi heller da, ler Åge.


 • Les Tyslands historie om trekkspillet og the Band:

  Roper etter «bælgen»

  Terje Tysland hadde et ønske om å spille trekkspill som Jimi Hendrix spilte gitar. Resten er trøndersk musikkhistorie.