Hvem blir den nye Bandwagon-vinneren?

Her ser du finalen i Bandwagon direkte - og stemmer på din favoritt! Ti artister fra Finnsnes i nord til Agder i sør konkurrerer om Bandwagon-prisene og Åges Ramp-stipend på 250.000 kroner!

LYDPRØVER: Klokka 21 kan du følge finalen live. 

Bandwagon-vinnere: The Dandelion Deadbeats vant Bandwagon i fjor. Lørdag skal det kåres ny vinner.  

Screenshot This fra Finnsnes har reist i 12 timer for å komme seg til finalen i Namsos - og er klare for å gi alt lørdag kl. 21 

arkiv

SE FINALEN LIVE HER KLOKKEN 21


NAMSOS: Lørdag er det klart for historiens femte Bandwagon-finale i Namsos. Der skal det kåres en Bandwagon-vinner som får Ramp-stipendet, Åge Aleksandersen og Sparebank 1 pop- og rockstipend til en verdi av 250.000 kroner, en publikumsfavoritt som du allerede nå kan stemme fram, og en videovinner. I tillegg får en av finalistene spille på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood-festivalen neste år. Vinnerne får også mentorhjelp fra Innovasjon Norge, Claudia Scott og Ole Evenrud.

 • Claudia Scott skulle ønsket hun hadde Bandwagon da hun var ung:

  Får gode råd på vegen

  Bandwagon er mer enn bare en låtkonkurranse. De ti finalistene får også faglig påfyll som kan være gull verdt.

   

Hele finalen blir sendt direkte på nett, og det er også gratis inngang i NTE Arena i Namsos, der Tor Andersen fra Ordentlig Radio er programleder for sendingen. Åge Aleksandersen og Ida Jenshus er tilstede og følger alle låtene live. Underveis blir det også mini-konsert med fjorårsvinner Dandelion Deadbeats! Etter finalen er det konsert med tidligere Ramp-vinner Slincraze på ungdomshuset Lagre'.

Tora Dahle Aagård fra Flatanger er en av finalistene - som gitarist i Ska-frika! Les nedenfor hvordan du stemmer fram dem!

 • Les mer:

  Tora fra Flatanger til finalen

  Trøndersk ska entrer Bandwagon

  Bandet Ska-frika og gitarist Tora Dahle Aagård fra Flatanger får sjansen i den nasjonale Bandwagon-finalen i Namsos 12. desember.

   

Lytt og stem!


Her er alle finalelåtene! Se under for hvordan du stemmer på din favoritt, som kan få publikumsprisen og mentorstipend fra Innovasjon Norge til 30.000 kroner!


 


Slik stemmer du: Send SMS med kodeord NABW (mellomrom) og nummer på din favoritt. Stemmingen er åpen allerede nå - og fram til finaleslutt! Det koster kr. 3,-  per melding. Klikk på artistnavnet for å lese mer om artistene og høre flere låter!

1:

- NABW 1 til 2005

2:

 NABW 2 til 2005

3:

NABW 3 til 2005

4:

NABW 4 til 2005

5:

NABW 5 til 2005

6:

NABW 6 til 2005

7:

o NABW 7 til 2005

8:

NABW 8 til 2005

9:

NABW 9 til 2005

10:

 NABW10 til 2005


Vinneren av Bandwagon får Ramp-stipendet fra Sparebank 1 SMN og Innovasjon Norge på en verdi av 250.000 kroner.  Premien består av en sjekk på 100.000 kroner fra Sparebank 1 SMN, mentorstipend fra Innovasjon Norge til en verdi av 60.000 kroner, studiotid i Rock City i Namsos med produsent og hjelp videre i karrieren.


Får egne mentorer

I tillegg skal det kåres en publikumsvinner som vinner et mentorstipend fra Innovasjon Norge på 30.000 kroner. Det samme beløpet får også den som vinner konkurransen om beste video, i samarbeid med Nordic Screens.

Se Bandwagon-videoene her!


Nytt i år er at Ole Evenrud og Claudia Scott  er mentorer i Bandwagon, og kan tilby vinnerne oppfølging videre

Ole Evenrud – også kjent som Ole I’Dole – er mangeårig artist, platedirektør, produsent og Idol-dommer, Claudia Scott er artist med både nasjonal og internasjonal erfaring. Hun kommer også til å være tilstede før finalen i Namsos, for å gi finalistene veiledning og tilbakemelding for finaleforestillingen

I tillegg blir et band fra finalen plukket ut av en egen jury til å få spille på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood-festivalen neste år.

Det er med andre ord mye som står på spill når scenelyset slås på i NTE Arena lørdag kveld.


 • Nå renner oppdragene inn:

  Opptur etter Bandwagon-seieren

  Løvene tilbake i hula

  The Dandelion Deadbeats hadde kun to spillinger bak seg før de meldte seg på Bandwagon. Nå renner oppdragene inn.

   

Bandwagon arrangeres av lokalaviser over hele landet, Nettavisen, Ordentlig Radio, Namdalsavisa og Rock City og har som mål å finne Norges beste uetablerte band eller artist.

Siden starten i 2011 har flere tusen band og artister deltatt i Bandwagon, og for mange av disse har konkurransen vært en døråpner og et viktig utstillingsvindu for sin videre karriere.

Også i år har interessen vært stor. Flere hundre artister over hele landet har meldt på sine låter i håp om å bli plukket opp av lokale juryer, kåringer gjennom festivaler og delfinaler på Ordentlig Radio.

Hele finalen streames live fra klokken 21 lørdag kveld! Enten på en lokalavis nær deg - eller på bandwagon.no