Byggetrinn to ved Namdalseid helsetun åpnet

– Endelig er vi i mål

Etter to års arbeid ble siste etappe av utbygginga av Namdalseid helsetun åpnet onsdag. – Vi har fått en tidlig julegave i år, sa ordfører Steinar Lyngstad før han bisto med snorklippinga.

SNORKLIPPING: Grete Helbostad fikk æren av å klippe snora da trinn to av utbygginga ved Namdalseid helsetun ble åpnet i går. Hun hadde assistanse av ordfører Steinar Lyngstad og Vibeke Pedersen. 

I MÅL: I går ble det satt sluttstrek for arbeidet med det nye helsetunet på Namdalseid. Sektorleder for helse og omsorg, Tore Brønstad, er fornøyd og stolt over resultatet. Utbygginga har kostet ganske nøyaktig 100 mill. kroner. 

arkiv

NAMDALSEID: Hoveddelen av det nye helsetunet ble åpnet i mars i år, og onsdag ble det store prosjektet fullført ved at sammenbygginga mellom sykeheimsdelen og omsorgsboligene sto ferdig.

Det nye bygget inneholder et nytt helsesenter med nye legekontor og kontorer for andre kommunale funksjoner. Et nytt dagsenter med kjøkken er også inkludert.


Mange aktiviteter

– Dagsenteret åpner for nye muligheter. Rommet skal fylles med mange aktiviteter. Dagsenteret og frivilligheten må gå arm i arm for å gi dagsenteret et innhold. Dette handler i aller høyeste grad om forebygging og god folkehelse, sa ordfører Steinar Lyngstad til de mange frammøtte.

Ordfører Lyngstad og sektorleder for helse og omsorg, Tore Brønstad, skrøt av både entreprenører og de som har utført arbeidet – og ikke minst av beboere og naboer som har levd tett innpå en travel anleggsplass i to år.


Velvilje fra alle hold

– Prosjektet har hele tida blitt møtt med velvilje. Folk har vært opptatt av hvor fint det skal bli, og da har de tålt litt støv og støy. Resultatet har blitt så bra som vi forventet at det skulle bli, sa Brønstad.

Under åpningsmarkeringa ble det fra hovedentreprenør, arkitektfirma og konsulent- firma overrakt både blomster og kunst til utsmykking av dagsenteret. Frilansjournalist Svein Tore Kolstad, som har fulgt byggeprosessen tett siden starten, overrakte to bilder som også kommer til å havne på veggen.