Førjulsdag på Sletta

Førstkommende lørdag blir det førjulsstemning i Overhalla når Gammelstua barnehage, handelsstanden og lag og foreninger inviterer til førjulsdag.

VERTSKAP: Barn og voksne i Gammelstua barnehage inviterer til førjulsdag på Ranemsletta i samarbeid med handelsstanden og lag og foreninger. 

arkiv

OVERHALLA: – Mye kos og lite mas, smiler Lise Sætervik på Spar Overhalla.

Lørdag blir det førjulsdag på Ranemsletta hvor det er mulig å gjøre unna noen julegavekjøp, eller bare rusle rundt og treffe folk elle være med på ulike aktiviteter.

– Vi har hatt en slik førjulsdag i noen år nå, men i år hadde vi lyst til å lage litt mer aktiviteter rundt denne dagen, slik at folk kan handle og kose seg samtidig, sier hun

Varm kakao

Barna i Gammelstua barnehage skal sørge for at folk kommer i skikkelig julestemning. De kommer til å være rundt omkring i julegata og på butikkene for å synge og underholde. De yngste blant arrangørene skal også sørge for at folk kan få kjøpe seg noe å bite i eller en kopp varm kakao.

Overhalla frivilligsentral arrangerer gratis juleverksted for barna fra midt på dagen.

– Det er nytt av året, og vi håper jo at det skal bli en ny førjulstradisjon, sier Sætervik.

- Ta på varme klær

Korpset skal spille, og det er mulig å få en rundtur med hest og vogn, sleden blir antakelig heime. For hvis værmeldinga fra yr.no som den ser ut nå slår til, blir det lite vind og et par minusgrader, men det er usikkert om det kommer noe førjulssnø.

– Vi oppfordrer folk til å finne fram nisselua og varme klær, slik at de kan bli med på nissemarsjen til Overhalla idrettslag når ettermiddagsmørket har senket seg, sier Maja Strand.

Men førjulsdagen starter lenge før dagslyset kommer.

– For dem som er tidlig oppe på lørdag, kan vi anbefale å ta turen til Lucia-konsert i Ranem kirke på lørdag morgen, og etter kirkekonserten blir det Lucia-frokost på kafeen, sier Sætervik.