Offisiell åpning av kulturuka Woodland

Gratulerer med sagen, Namsos

I sagbruks- og musikkbyen Namsos åpner man ikke ei kulturuke med saks og snor, men med sag og tømmerstokk.

MÅLTE MUSKLER: Morten Heggdal og Marit Fiskum i «Team Farmen» ble til slutt for sterke for brødrene Eskil og Thomas Brøndbo i sagduellen på Namsos storsenter onsdag.  FOTO: BJØRN TORE NESS 

NAMSOS-SKRYT: Ordfører Arnhild Holstad (Ap) åpnet Woodland med å skryte over det gode samarbeidsmiljøet i kulturbyen. 

SANG: Elever fra Vestbyen skole sang «Har du fyr». Fra venstre: Tilde Bordi Grannes, Amalie Bugge Evensen, Amalie Lien, Imre Andre Nilsen, Sanna Kjørsvik Stenvik og Mia Becker. 

arkiv

NAMSOS: Til musikken av Vømmøl Spellemannslags «Høvlerivisa» sto sagflisen på Namsos storsenter onsdag formiddag. Kombinasjonen sagbruk og musikk står sterkt i namsoshistoria, noe som også er litt av tanken bak navnet til kulturuka Woodland.

Derfor var det nokså passende at to «Farmen»-deltakere og to musikere sto for underholdninga med sagduell under den offisielle åpninga.

– Her i Namsos åpner vi ikke ei kulturuke med fisefin snorklipping, sa ordfører Arnhild Holstad til de frammøtte.

– Det beste fra Namsos

I hele uka fram til søndag skal det foregå en rekke aktiviteter rundt om i byen – tilbud presentert av alt fra skoleelever til profesjonelle aktører, lokale som internasjonale.

Kunstutstilling, filmvisning, seminarer og konserter – deriblant Prudence-tribute, Singing Cities, Bandwagon-finale og kirkekonsert med The Band- legenden Garth Hudson.

– Namsos er og blir en kulturby. Woodland er et samarbeid mellom alle gode krefter i byen – ei kulturuke som har til hensikt å vise fram det ypperste, ferskeste, finurligste, beste og legendariske fra kreative Namsos. Benytt dere av tilbudene, og nyt lyden av Namsos, oppfordret ordføreren.

Holstad mener bare en by som Namsos kan sette sammen ei kulturuke med så bredt spekter og innholdsrikt program.


– Her er alle med på å dra lasset – uteliv, musikere, kunstnere, presse, skoler og ulike institusjoner. Woodland viser at Namsos er et kulturelt overflødighetshorn. Her har vi kvalitet, nettverk, samarbeidsvilje og glede, sier hun.


Seier til bursdagsbarnet


Under åpninga på Storsenteret deltok også Vestbyen skole med sang. Først «Har du fyr», før de pent avrundet med «Tenn et lite lys».

Men så tilbake til sagduellen. Bursdagsbarnet Morten Heggdal og Marit Fiskum i «Team Farmen» var selvutnevnte favoritter, men brødrene Thomas og Eskil Brøndbo lovet kamp til siste flis. Og tømmerstokken var seig. Storebror Eskil måtte til og med kaste skjorta. Etter to runder med «Høvlerivisa» var det hele over, til fordel for «Farmen»-duoen.

Brøndbo-brødrene lover forøvrig oppreisning i dagene som kommer, men da på deres «heimearena» – scenekanten.