Julestemninga kom sigende

Velregissert og proft, men lunt og hjemmekoselig. Og ja, da vi gikk ut fra D.D.Es juleshow var vi i julestemning.

MED GJESTER: D.D.E. hadde selskap av Harald Morten Bremseth og skolekoret fra 3. klasse på Høknes barneskole.   Foto: Bjørn Tore Ness

Dette spilte D.D.E.

Shanty for sjømannskjerka

Stor og fin gut

Himmel og jord møtes i en stall

Julkortet

Jul i Svingen med barnekoret fra 3. klasse på Høknes barneskole

Julemedley med barnekoret

Kanskje kjæm nissen

Englespellet

God jul og skål for ungen

Pilgrimsnatt

God jul, God jul, God jul

Her kommer dine arme små

Verdens finaste stjernegut med Sigve Rånes

Et ord vart lys

Deilig er jorden

Julenatt over vårres by

BLÅSERE: Stine Kristiansen, Ruth Nygård og Ingveig Geile stilte opp med blåserekke. Foran Maren Emilie Kløven Lein som frelsesarmesoldat. 

arkiv

NAMSOS: Heimbyen Namsos var i år stedet for premiere og turnéstart på D.D.E.s juleshow – og som ventet leverte bandet på heimebane. Men en til som leverte, var unge Maren Emilie Kløven Lein fra Flatanger – utplasseringseleven som skulle hjelpe D.D.E. bak scenen undervegs i showet.

Maren Emilie tok scenen

Hun tok like godt den fotside røde julekjolen på, gikk inn på scenen og trollbandt publikum i duetten «Et ord vart lys» med Bjarne Brøndbo. Det er uhyre sterkt gjort av ungjenta, som til fulle fikk vist at hun har en meget god sangstemme.

Og for Marens del tipper vi at hun onsdag kveld fikk oppfylt en stor drøm – nemlig å stå på scenen med en av Namdalens aller største stjerner gjennom tidene. Vakkert er det beste ordet for å beskrive duetten, og den som ikke kom i julestemning av en slik opptreden, må antakelig være laget av stein.

NYDELIG: Maren Emilie Kløven Lein fra Flatranger imponerte i duett med Bjarne Brøndbo på "Et ord vart lys". 

 

Lokalt og heimekoselig

Etter to års fravær var Frode Viken tilbake i juleshowet, noe både han selv, bandet og ikke minst publikum satte pris på.

At bandmedlemmene begynner å dra på åra, les: er godt voksne menn blitt, litt gråere i hamsen og med pent tøy, høres også når Bjarne henvender seg til publikum.

– For 20 år siden var ikke mødrene til 3. klassingene i koret så unge som nå, sa han – og høstet latter fra salen.


ENDELIG TILBAKE: Frode Viken var tilbake etter to års sykdomsavbrekk. 

 

Barnekoret, 3A og 3B fra Høknes barneskole hadde showets sjarmøretappe, og ga alt både i «Jul i Svingen» og i en julemedley som var egnet både til å kalle fram latteren og til å tørke en liten tåre vekk fra øyekroken.

Og en Bjarne i godt lune trakk fram anekdoter fra barndommen, med flanellograf og presten Irjas fortellinger fra søndagsskolen, til mammas hang til å fjerne bein fra fiskemiddagen.

Men det er sangene, de kjære, kjente sangene som berører mest. «Julkortet» gjør ekstra inntrykk når vi vet at Viken er tilbake etter kreftsykdom.


Live – som livet

For å si det med Bjarne: Dette er live – som livet er. Det er ikke alltid det blir som vi har tenkt og planlagt.

Og sånn er det. Men showet det gikk helt som planlagt. Og der scenen ble for skummel for den egentlige stjernegutten, steppet Sigve Rånes rutinert inn.

Julestemninga er sikret – selv om det er guffent, mørkt og bart ute.

VIKAR: Sigve Rånes steppet inn som vikar for stjernegutten.FOTO: BJØRN TORE NESS