Takket nei til sparring med dobbelt verdensmester

Ingen skal komme i vegen for Simen Nysæters drøm om å delta i OL. Selv ikke den dobbelte verdensmesteren David Haye.

HAYE OG HADE: Simen Nysæter kunne i starten av januar møtt knockout-maskinen David Haye i ringen. Men trenerteamet rundt namsosingen valgte å takke nei til tilbudet – og heller prioritere en stor bokseturnering i Sverige. 

GIGANTER: Her er Vladimir Klitsjko og David Haye foran tittelkampen hvor Haye ble verdensmester i 2009. FOTO: SCANPIX 

arkiv

NAMSOS: – Haye hadde hørt mye bra om Simen, og ønsket å bruke ham som sparringpartner før han skal gjøre comeback i midten av januar, sier trener Robert Walstad.

Men selv ikke en dobbelt verdensmester i tungvekt kan rikke på planen Nysæter har satt seg. Teamet rundt namsosingen veier hver minste avgjørelse med OL-kvalifiseringa i bakhodet.


Prioriterer turnering


– Det var snakk om å sparre med Haye i starten av januar. Det er like før turneringa «King of the ring» i Sverige, som er en veldig stor amatørturnering med over 20 nasjoner. Og selv om det nok hadde vært veldig moro for Simen å møte Haye i ringen – må han prioritere å bokse i den stilen han skal gjennomføre OL-kvalifiseringa i, sier boksetreneren fra Trondheim.


– En godbit


– Hvorfor tok Haye og teamet hans kontakt med dere om Simen?

– Jeg har kjent Haye siden han var 18 år, da han deltok i Norway Box Cup. Haye vet at Simen er et veldig lovende prospekt, og ville bruke han som en del av sine forberedelser på vegen tilbake i ringen, sier Walstad som ikke tror Nysæter depper for mye etter at han valgte å avslå drømmemøte med verdensmesteren.

– Det er klart at det er en godbit for en oppadgående amatørbokser å få sparre med en av de aller, aller største. Men han er så konsentrert og fokusert på den jobben, og de langsiktige målene han har, at det er uten tvil det viktigste, sier Walstad.

For det er OL som er det store målet til Nysæter.

– Jeg får møte ham senere, smiler Nysæter etter at teamet valgte å avslå tilbudet om sparring med Haye.

– Jeg stoler helt og holdent på det Robert sier og gjør. Det hadde selvfølgelig vært moro og ha møtt Haye i ringen, men det viktigste er OL, sier Nysæter som kommer til å bruke turneringa i Sverige som kamptrening.

– Jeg legger ikke noen prestisje i å vinne «King of the ring». Den turneringa skal bli brukt som trening, sier namsosingen.


Kvalifisering i april


For å kvalifisere seg til de olympiske sommerlekene i Rio de Janeiro i Brasil neste sommer, må Nysæter først bli tatt ut i landslagstroppen som skal reise til Istanbul i april. Der skal det eneste kvalik-stevnet til OL arrangeres.

– For det første er jeg sikker på at han vil få muligheten i Istanbul. Jeg mener det er en selvfølge. For det andre er seks av Europas beste boksere allerede kvalifisert, noe som gjør at turneringa i Istanbul blir litt lettere. Det er per nå tre kvalikplasser igjen til Europa. Blir Simen en av de tre beste i turneringa, er han klar for OL, sier Walstad som forteller at landslagsuttaket skal være klart i starten i løpet av januar.