Sound of Namsos – the singing city

En mønstring med sang i fokus

Fire artister sammen med seks lokale kor skal torsdag kveld vise fram den flotte sangkulturen vi har i Norge og Europa.

BIDRAR: Kine Kvalstad fra Namsos skal bidra til å fremme musikkens sak under konserten på torsdag.  

DELTAR: Lars Bremnes. 

DELTAR: Lindsay Hannon. 

arkiv

NAMSOS: «Singing Cities» er navnet på et prosjekt hvor fire land deltar. England (Newcastle), Tyskland (Berlin), Belgia (Brussel) og Norge (Namsos).

Singing Cities er et EU-støtta prosjekt der oppgaven er å lage en strategi for å styrke sangens stilling i Europa – herunder utveksling av kunstnere.

Høsten 2012 ble Namsos bedt av 25 nasjonale musikkorganisasjoner om å være pilot i et prosjekt som heter «Syng for livet» og et prosjekt finansiert gjennom «Kreativt Europa». Det nasjonale prosjektet har blitt til «Krafttak for sang», mens det europeiske er blitt til «Singing cities».

26. mars i år vedtok kommunestyret i Namsos at Namsos er et syngende samfunn og en «Singing City».

Konserten førstkommende torsdag i Kulturhuset i Namsos skal vise publikum hva dette prosjektet virkelig går ut på, og hva som er tenkt videre. Pål Sandø vil være konferansier.


Vi ta det videre


– Det er søkt midler til «Kreativt Europa» for å videreføre «Singing Cities». Namsos er blitt bedt av de andre deltakeren om å lede et eventuelt nytt program, «The singing caravan» med til sammen ti byer og festivaler i Europa. Gjennom samarbeid og tilskudd håper vi at vår internasjonale festival, «Woodland – The Sound of Namsos» kan utvikles som vår årlige kulturelle kontakt med Europa, forklarer Terje Adde.


Mye godt i vente


Til konserten torsdag kommer Lindsay Hannon fra Newcastle, Lars Bremnes fra Harstad som er blitt en del av «The singing caravan», Kine Kvalstad og Daniel Herskedal fra gruppa Quintus.

Korene som deltar er Otterøy skolekor, Namsos sangforening, Spillum damekor, Namdal vokalensemble og Namsos kammerkor.

Alle vil de bidra til å gi publikum en kjempefin opplevelse i desembermørket.

Lars Bremnes vil foruten konserten på tirsdag holde konsert på Sirkus bytomta fredag 11. desember.

Lars kom med albumet «Himmel nok tel alle» tidligere i år og tittellåten har mange lyttere hørt på NRK P1, der den fikk høy rotasjon i hele tre måneder.

I Namsos vil folk få høre sangene i duo-format med en multi- instrumentalisten Terje Johannesen på så vel gitar som trompet.

Lindsay Hannon er profesjonell jazzsanger, sanglærer og kor dirigent/cappelaarrangør. Hun har bred erfaring som vokalist, tekstforfatter og bassist innen de fleste musikksjangre.

Daniel Herskedal er et av landets fremste talent innen jazztubaismen, samt for å kombinere flere musikkformer. Herskedal er utdannet ved Storyville Jazz Club, Jazzlinja (NTNU), og senere mastergrad i jazztubaisme ved Rhythm Music Conservatory (RMC) i København.

– Konserten «Sound of Namsos – the singing city» er starten på et felles musikalsk løft for Namsos-samfunnet for befolkninga, for aktørene, for kulturutviklinga, for helse og for opplevelse i perspektiv fra vogge til grav. Kom og opplev den syngende byen Namsos, sier Adde.