Lån bort trekkspillet til en legende

Et drøyt døgn før legenden Garth Hudson skal stå på scenen for å hylle Prudence, mangler han fortsatt et dugelig trekkspill - kan du hjelpe?

TRENGER TREKKSPILL: Hvem har et musette-trekkspill å låne bort til legenden Garth Hudson? Det begynner å haste... 

arkiv

NAMSOS: I flere dager har arrangørene av Woodland-festivalen forsøkt å skaffe The Band-legenden et trekkspill med den spesielle musette-stemmingingen, foreløpig uten hell.

For små tangenter

- Vi har prøvd tre trekkspill, men ingen fungerer bra nok. Det er også tatt kontakt med trekkspillklubber rundt om i Namdalen og musikere ellers for å framskaffe det spillet Garth Hudson må ha, sier Jan Aage Hals i Woodland.

Les også:

Rock City? No kidding?

40 år etter at Åge og Prudence sang «Langt igjen til Royal Albert Hall» på scenen i Studentersamfundet i Trondheim, er ringen sluttet.

Men han er overbevist om at et eller annet sted i Namdalen eller Trøndelag finnes trekkspillet som må til for at legenden skal kunne gjenskape Prudence-soundet, og han har godt håp om at det dukker opp et instrument som duger før konserten.

- Hovedproblemet er at tangentene blir for små til Hudsons spesielle teknikk, fortellerHals.


Musette-stemming

I raideren til artisten står det at spillet må være: Et standard trekkspill med standard bredde på tangentene, 120 basser og med musette stemming.

Musette-stemming kan forklares med den vibrerende lyden som skapes av to eller tre "kor", eller sett med stemmer, som er stemt noen cent under og eller over hverandre.

Denne måten å stemme på ble ikke innført for at lyden skulle ligne på en sekkepipe, men for å være sterk og gjennomtrengende. Noe som fungerer godt i band-sammenheng. Stemmingen er også karakterisert som "våt" stemming i motsetning til "tørr" som er vanlig i Norge.

Så har noen det rette trekkspillet, ønsker Hals å bli kontaktet så raskt som mulig.


Relaterte saker: