Prudence-gutta møtte idolet

Gjensidig respekt da Prudence møtte sin gamle helt, Garth Hudson fra The Band, i Namsos torsdag kveld.

MØTTE HELTEN: Det var tydelig stort for Prudence-gutta å hilse på The Band-legenden. Fra venstre Garth Hudson, Johan Tangen, Kaare Skevik jr., Kjell Ove Riseth og Åge Aleksandersen.  FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Fredag kveld blir en helt spesiell aften for Prudence, når alt fra lokale og nasjonale til internasjonale artister skal hylle namsosbandet i NTE Arena.

– Det blir gjevt, men også veldig rart, å sitte der og høre alle de flinke musikerne tolke musikken vår, sier Kjell Ove Riseth.


McCartney neste?

En av dem som skal bidra til å gjenskape Prudences avskjedskonsert fra Samfundet i Trondheim 11.12.1975, er Garth Hudson fra The Band.

Akkurat det synes Prudence-gjengen er nokså surrealistisk.

– Hudson er høyt hevet over det meste, sier Åge Aleksandersen.


 • LES OGSÅ:

  Lån bort trekkspillet til en legende

  Et drøyt døgn før legenden Garth Hudson skal stå på scenen for å hylle Prudence, mangler han fortsatt et dugelig trekkspill - kan du hjelpe?


The Band var en stor inspirator for Prudence, og spesielt Garth Hudson på trekkspill og piano bidro til at namsosbandet etter hvert fant sitt unike lydbilde.

– Det hele er absurd. For meg er det like stort som at Paul McCartney skulle komme hit. Det skal ikke forbause meg at nettopp han kommer til Namsos neste gang. I Namsos er ingenting umulig, det har denne byen bevist gang på gang, sier Kaare Skevik jr.


Konsert i rute

Torsdag kveld fikk de fire Prudence-medlemmene møtte sitt gamle idol.

– You are the drummer? Wow. Nice to meet you, sa Hudson da han håndhilset på Skevik jr.

Åge kunne fortelle at han lenge hadde sett fram til å møte Hudson, og at han for anledninga også hadde skrevet en sang i forkant av «stjernemøtet».


 • LES OGSÅ:

  Åge gleder seg til Prudence-tribute med Garth Hudson

  – Vi følte et skrullete slektskap

  Åge Aleksandersen går ikke ofte på konsert. Men nå gleder han seg til å være hedersgjest sammen med resten av Prudence, når Garth Hudson fra The Band tolker Prudence sammen med en rekke toppartister.


Og respekten var tydelig gjensidig, selv om det var vanskelig å finne ord i en slik sammenheng.

Hudson kunne for øvrig fortelle at øvelsene til den store konserten fredag kveld har gått bra.

– Veldig dynamisk spilt av alle instrumenter. Vi kan sikkert turnere hele verden etter dette, smiler 78-åringen i skjegget.


 • LES OGSÅ:

  Rock City? No kidding?

  40 år etter at Åge og Prudence sang «Langt igjen til Royal Albert Hall» på scenen i Studentersamfundet i Trondheim, er ringen sluttet.