Prudence-gutta møtte idolet

Gjensidig respekt da Prudence møtte sin gamle helt, Garth Hudson fra The Band, i Namsos torsdag kveld.

MØTTE HELTEN: Det var tydelig stort for Prudence-gutta å hilse på The Band-legenden. Fra venstre Garth Hudson, Johan Tangen, Kaare Skevik jr., Kjell Ove Riseth og Åge Aleksandersen.  FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Fredag kveld blir en helt spesiell aften for Prudence, når alt fra lokale og nasjonale til internasjonale artister skal hylle namsosbandet i NTE Arena.

– Det blir gjevt, men også veldig rart, å sitte der og høre alle de flinke musikerne tolke musikken vår, sier Kjell Ove Riseth.


McCartney neste?

En av dem som skal bidra til å gjenskape Prudences avskjedskonsert fra Samfundet i Trondheim 11.12.1975, er Garth Hudson fra The Band.

Akkurat det synes Prudence-gjengen er nokså surrealistisk.

– Hudson er høyt hevet over det meste, sier Åge Aleksandersen.The Band var en stor inspirator for Prudence, og spesielt Garth Hudson på trekkspill og piano bidro til at namsosbandet etter hvert fant sitt unike lydbilde.

– Det hele er absurd. For meg er det like stort som at Paul McCartney skulle komme hit. Det skal ikke forbause meg at nettopp han kommer til Namsos neste gang. I Namsos er ingenting umulig, det har denne byen bevist gang på gang, sier Kaare Skevik jr.


Konsert i rute

Torsdag kveld fikk de fire Prudence-medlemmene møtte sitt gamle idol.

– You are the drummer? Wow. Nice to meet you, sa Hudson da han håndhilset på Skevik jr.

Åge kunne fortelle at han lenge hadde sett fram til å møte Hudson, og at han for anledninga også hadde skrevet en sang i forkant av «stjernemøtet».


 • LES OGSÅ:

  Åge gleder seg til Prudence-tribute med Garth Hudson

  – Vi følte et skrullete slektskap

  Åge Aleksandersen går ikke ofte på konsert. Men nå gleder han seg til å være hedersgjest sammen med resten av Prudence, når Garth Hudson fra The Band tolker Prudence sammen med en rekke toppartister.


Og respekten var tydelig gjensidig, selv om det var vanskelig å finne ord i en slik sammenheng.

Hudson kunne for øvrig fortelle at øvelsene til den store konserten fredag kveld har gått bra.

– Veldig dynamisk spilt av alle instrumenter. Vi kan sikkert turnere hele verden etter dette, smiler 78-åringen i skjegget.


 • LES OGSÅ:

  Rock City? No kidding?

  40 år etter at Åge og Prudence sang «Langt igjen til Royal Albert Hall» på scenen i Studentersamfundet i Trondheim, er ringen sluttet.