– Den må vi få fjernet

Jernbaneverket lover at utedassen vil bli fjernet, men kan ikke love de reisende toaletter.

Stasjonssjef: Sefrid Jakobsen, leder for stasjonsenheten i Jernbaneverket. 

arkiv

NAMSSKOGAN: – Vi kan ikke ha en utedo stående på perrongen. Det er veldig uhygienisk, så den må vi få fjernet.

– Det er vel ikke hygienisk at folk gjør fra seg i drikkevannet?

– Jeg synes det er forskjell på å gjøre fra seg i skogkanten og å gjøre fra seg på perrongen, sier Sefrid Jakobsen som er leder for stasjonsenheten i Jernbane- verket når hun får høre om toalettforholdene på Lassemoen.

Hun understreker at det selvfølgelig ikke er bra om folks drikkevann blir forurenset, men kan ikke love at dagens toalett vil bli erstattet av et nytt og mer moderne klosett.

– I forbindelse med rivinga av stasjonen, vurderte vi at det er så få reisende på stasjonen at det ikke er behov for toalett og at et leskur derfor er nok, forteller Jakobsen som imidlertid lover at man skal se på saken på nytt.

– Vi må gjøre ei ny vurdering, men jeg kan ikke love noe. Det må være et visst antall reisende for at vi skal bygge toalett. Jeg kan ikke se for meg at vi setter opp ei mobil toalettløsning, sier stasjonslederen.