«Singing Cities»–Stemningsfull korfest i Kulturhuset

Om ti år er disse festens midtpunkt

Kveldens yngste solister imponerte stort. Og lover at de vil være korforbilder om ti til femten år.

KORFRAMTIDEN: Om noen har vært bekymret – det er ingen grunn. Ellinor Fossland (til venstre) og Olivia Konstanse Aglen er to av mange unge sangere som er klare til å ta Namdalen sin stolte kortradisjon videre. 

Himmelen: Lars Bremnes framførte blant annet låta «Himmel nok tel alle». 

YNGST: Namdal vokalensemble er det ferskeste koret i Namdalen. 

arkiv

NAMSOS: Spørsmålet var naturlig å stille til ei ni år gammel jente som har sunget i kor siden i høst. Og som torsdag kveld sang solo for et nært fullsatt kulturhus på «Singing Cities» da Otterøya barne- og ungdomskor framførte «Himmelen i min favn».

Ni år gamle Olivia Konstanse Aglen og medsolist Ellinor Fossland (14) nøler da heller ikke når de svarer:

– Ja, om ti–femten år er det vi som er attraksjonene når «Singing Cities» går av stabelen igjen i Namsos. Da er det noen andre unger som er spent på hvordan det vil bli å synge for oss, sier jentene og smiler.


Kresent publikum


Det var nemlig mye korfolk i Kulturhuset denne kvelden. Og de fleste satt i salen og hørte på de andre korene mens de ventet på tur. Og det var dette korkompetente publikummet de to jentene sang for.

– Jeg var litt spent før jeg begynte å synge, for jeg kjenner veldig mange av dem som hørte på, forteller Ellinor som etter at det hele var over, var fornøyd med opptredenen.

– Hva synes du om Olivia Konstanses debut som solist?

– Du var kjempeflink! sier Ellinor til Olivia Konstanse.

I et ellers veldig voksent program, var det befriende med noe ungt og lekent mot slutten av konserten. Barne- og ungdomskoret fra Otterøya ble hentet på scenen da Lars Bremnes skulle framføre låta «Kongen av hoppeslott».


Gir energi


Bremnes mener det er viktig å ta med barn på arrangement som «Singing Cities», og innrømmer samtidig at han ikke alltid er like flink til å huske på det selv.

– Det var litt tilfeldig at det var jeg som opptrådte med barnekoret etter konserten. Samtidig er det veldig viktig at barn blir inkludert i slike arrangement. Glemmer vi det, glemmer vi å rekruttere for framtida, sier Bremnes som var glad han fikk «oppgaven» med å opptre med showets aller yngste.

– Det er artig å få den energien som barn gir fra seg. De har en nysgjerrighet i seg som vi voksne ofte glemmer fordi vi er så vant til hvordan ting er.