Vakker morgenstemning

Hvite kapper, klare barnerøster og vakker korsang. Stemninga var fredfull og god i Namsos kirke tidlig fredag morgen.

SCENISK: Ungene i Namsos musikkbarnehage hadde gjort seg flid med kostymer og sceneframføring. FOTO: BJØRN TORE NESS 

STERKT OG KLART: 5. klassingene på Høknes barneskole sang nydelig, klart og sterkt. 

TRADISJON: Spillum damekor har gjort det til en årviss tradisjon å invitere til luciakonsert i Namsos kirke. De skuffet ikke i år heller. 

arkiv

NAMSOS: Det var ikke Grieg som sørget for morgenstemninga i kirke, men derimot barn fra Namsos musikkbarnehage og 5. klasse ved Høknes barneskole. De var invitert med på den tradisjonelle luciakonserten av Spillum damekor, og de gjorde sammen med de voksne sitt til at det ble en herlig morgenstund i kirka.

Ei halvfull kirke fylte kirkebenkene da ungene i barnehagen og skolen kom gående langs midtgangen i luciaprosesjon. På siden sto damene og sang, også de ikledd hvite kapper for anledninga.

Undervegs i konserten fikk publikum høre mer til Spillum damekor som vartet opp med både «Ave maria», «Blessing», Lucia-natt» og andre passende nummer for dagen. Barnehageungene sang «I en natt» og «Jon Blund», mens femteklassingene opptrådte med «Stjernen og stallen» samt «Santa Lucia» fra den kjente adventsserien «Jul i Svingen» som Odd Nordstoga har laget musikken til.

Etter ei fredfull og vakker stund i kirka, ble det delt ut lussekatter ved utgangen, og folk kunne gå varme og gode om hjertet ut i den kalde desembermorgenen.