Får gode råd på vegen

Bandwagon er mer enn bare en låtkonkurranse. De ti finalistene får også faglig påfyll som kan være gull verdt.

Reklame: «Screenshot this» får råd fra Skrythals reklame om hvordan de kan nå fram til målgruppa. 

arkiv
  • LES MER:

    Hvem blir den nye Bandwagon-vinneren?

    Her ser du finalen i Bandwagon direkte - og stemmer på din favoritt! Ti artister fra Finnsnes i nord til Agder i sør konkurrerer om Bandwagon-prisene og Åges Ramp-stipend på 250.000 kroner!

     

NAMSOS: Lørdag kveld er det tid for finalen i Bandwagon. Her skal ti finalister stå på scenen i NTE Arena og kjempe om heder og ære som vinner av Bandwagon og vinner av Ramp-stipendet og mentorstipend fra Innovasjon Norge til en samlet verdi på 250.000 kroner.

Men Bandwagon er mer enn selve finalen.

– Jeg synes det er viktig å bidra med mine erfaringer som artist. Da jeg startet karrieren, var det svært lite hjelp å få. Vi ble kastet rett til ulvene, forteller Claudia Scott. Fredag og lørdag var hun mentor for bandwagonartistene under lydprøvene, og kom med en rekke tips og råd foran lørdagens store finale.

Gjennom to innholdsrike dager skal deltakerne gjennom et faglig program - slik at de står sterkere i møtet med den tøffe musikkverdenen. De ti finalistene er 9MA, Lodi, Merethe JM, Midlertidig, Sandra Karlsen, Endlings, Mari Joramo, Screenshot This, Inspired By Her og SKA-frika.

Her hører du alle finalistene og ser hvordan du stemmer: 

Hvem blir den nye Bandwagon-vinneren?

Her ser du finalen i Bandwagon direkte - og stemmer på din favoritt! Ti artister fra Finnsnes i nord til Agder i sør konkurrerer om Bandwagon-prisene og Åges Ramp-stipend på 250.000 kroner!


Åpning


Det faglige seminaret kalles FagXpress, med Eivind Berre som fagansvarlig. Fredag var det tid for åpning av den faglige biten, og her fikk deltakerne snakke med personer fra ulike fagmiljø innenfor musikken; alt fra hvordan de best skal nå fram via nettside og sosiale medier, til kontakten de har med konsertarrangører.

Deltakerne ble delt i to puljer. Fredag gikk en pulje gjennom den faglige biten, mens den andre gruppa hadde lydprøver. Lørdag formiddag ble rollene byttet om.

– Det er en ting som er ekstremt viktig undervegs denne helga, og det er at dere lærer dere begrepet vi i Namsos kaller Aleksandersen-tid, fortalte Berre til deltakerne.

– For de av dere som ikke har skjønt hva det er, betyr det rett og slett at deltakerne må være til stede fem minutter for tidlig i stedet for fem minutter for sent, fortsatte han.


Den viktige praksisen

Inne i NTE Arena ventet Claudia Scott på deltakerne, og mens finalistene prøveleverte varene før lørdagens konsert, noterte hun flittig.

– Jeg skulle ønske vi hadde Bandwagon da jeg var ung. Vi hadde ingen coaching, ingen musikkskoler - og ingen som kunne plukke av oss unotene. Jeg er glad for å kunne bidra, sier artisten.


SE BANDWAGON-FINALEN LIVE HER KL. 21.00!