Motor er kultur

Kulturprisen i Overhalla for 2015 går til Åse og Karl-Åge Rønning på Skage, to av motorsportens virkelige ildsjeler.

KULTURPRIS: Lørdag etetrmiddag fikk Åse og Karl Åge Rønning overakt Overhalla kommunes kulturpris for 2015 av ordfører Per Olav Tyldum. 

arkiv

- Nå ble jeg nesten stum, smiler Åse Rønning. (Noe som i motorsportmiljøet ville blitt sett på som en liten sensasjon)

Lørdag ettermiddag fikk hun og ektemannen Karl-Åge besøk av ordfører Per Olav Tyldum og kultursjef Johan Ludvik Lund heime på Skage. Anledningen var overrekkelsen av kulturprisen i Overhalla for 2015.

- Det er utrolig hyggelig å få en slik oppmerksomhet, mens samtidig vil si at dette er en pris som også  tilhører motorsporten og motormiljøet i NMK Namdal, sier Karl Åge Rønning.

Kulturprisen kan tildeles enkeltpersoner, grupper, lag eller foreninger som har gjort en spesiell innsats for kulturlivet i kommunen.

- Ekteparet Rønning får kulturprisen for den enorme innsatsen  de har gjort for  motorsporten i Overhalla. Og for måten de hele vegen har drevet klubben med fokus på å holdningsskapende arbeid og å legge til rette for trygg og sikker aktivitet, sier ordfører Per Olav Tyldum.

Selve prisen er på 10 000 kroner, et diplom og  et skrin i keramikk inspirert av det historiske  Melhusskrinet, laga av kunstneren Liv Aursand.

Du kan lese mer om kulturprisen i NA mandag.