Screenshot This vant Bandwagon 2015

– Hadde aldri trodd dette!

  Foto: Espen Fossland

  Foto: Espen Fossland

  Foto: Espen Fossland

arkiv

NAMSOS: Med låta "Sunlight" spilte gutta fra Finnsnes seg helt til topps i Bandwagon-finalen 2015.

- Det har vært en helt fantastisk flott kveld med mange utrolig gode artister. Det var ett band som var helt sjukt bra. Nemlig Screenshot This, sa Åge Aleksandersen da han kunngjorde hvem som ble årets vinner av Bandwagon 2015.

- Det var ett band som skilte seg ut med en enrom energi på scenen. En energi som smittet over på oss. Å være med på Bandwagon er en mulighet jeg håper alle unge artister og musikere i framtiden benytter seg av, sa Ida Jenshus som også satt i juryen.


Juryen besto av Åge Aleksandersen, Ida Jenshus og Per Oskar Olsen fra Sparebank 1 SMN.

– Helt sjukt. Jeg er helt skjelven, sier vokalist Trym Benjaminsen.

SE HELE FINALEN I OPPTAK:


Ramp-stipendet på 250.000 kroner, 100.000 kroner fra Sparebank 1 SMN, mentorstipend til en verdi på 60.000 og et to ukers faglig opphold på Rock City.

– Hva skal dere bruke pengene til?

– Vi skal komme oss videre. Bruke pengene på album, studio og forbedre liveshowet. Alt som gjør at vi kommer oss opp og fram, rett og slett, sier gjengen i Screenshot This.

Bandet er en gjeng med opprinnelse fra Finnsnes, og har eksistert i 2,5 år. Og 2015 har vært et hektisk år for bandet.

– Vi meldte oss på fordi det virket som et veldig bra arrangement. Så dette er helt rått, sier hele gjengen.


Tora nådde ikke opp

Tora Dahle Aagård var den eneste fra Namdalen som deltok under årets finale i Bandwagen, men det gikk ikke vegen for flatangerjenta og bandet hennes SKA-frika.

– Selv om vi ikke vant så er jeg utrolig fornøyd med kvelden. Jeg synes at gutta som vant fortjente det 100 prosent, uten tvil. De er et skikkelig bra band, sier Tora, som sammen med SKA-frika skal ha full fokus på tida framover og prøve å få flest mulig spillejobber ti våren og sommeren.

– Vi får se om vi beveger oss inn i studio også, men det tror jeg ikke vil skje helt enda, sier flatangerjenta.Publikumsvinneren


En annen pris som ble delt ut under Bandwagon var publikumsprisen. Her skulle publikum sende inn stemmer via mobiltelefonen, og over 6.000 stemmer kom inn. Da stemmene var talt opp kom bandet Inspired By Her seirende ut med låten «Psalm». Prisen er intet mindre enn et mentorstipend til en verdi av 30.000 kroner fra Innovasjon Norge.

– Det var utrolig hyggelig å få denne prisen Det betyr jo at vi har en god skare av tilhengere. Det har vært ei innholdsrik helg med mye god input. Vi var innstilte på at uansett hvordan det gikk så ville vi være fornøyde. Men så fikk jo en pris, smiler vokalist Ingrid Berg Mehus.

Guttene i duoen Midlertidig vant muligheten til å spille på Gramo Underwood under Norwegian Wood, mens bandet Lionhorse vant videorisen for musikkvideoen til låta «The Butterfly Effect». De vant et mentorstiepnt til en verdi av 30.000 kroner fra Innovasjon Norge.